Desi soarta Organizatiei Judetene a PNTCD se va decide abia sambata, cand va avea loc la Bucuresti Consiliul National de Coordonare, la nivelul filialei locale fiecare membru al conducerii are cate o parere.

Singur in sediul de partid, presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Taranist Crestin Democrat, Constantin Telegan, era ieri incantat de faptul ca cei de la conducerea centrala a partidului i-ar fi transmis ca, dupa analiza rezultatelor de la locale, va ramane presedinte, insa nu va continua cu aceeasi echipa.

Tocmai de aceea Telegan a precizat ca i-a exclus deja din partid pe cei care il ajutau la conducerea partidului, printre care si prim-vicepresedintele Marian Popa, pe care il acuza ca s-ar fi unit cu social-democratii in campania electorala si i-ar fi creat probleme cu Partidul Democrat Liberal din cauza contestatiei la candidatura lui Andrei Lisinschi, iar toate au pornit de la stampila partidului aflata sub cheia presedintelui.

"Marian Popa spunea ca i-as fi cerut 5.000 de lei pe stampila in perioada in care noi am facut contestatie impotriva lui Lisinschi. Acea contestatie n-am facut-o eu, eu doar am semnat-o, si nu ca primarul, ci pentru ca, din punctul meu de vedere, ca om politic si ca adversar al lui Lisinschi, ar fi dat bine. A avut multa mediatizare si sa nu credeti ca eu m-as fi gandit ca noi l-am fi putut opri pe Lisinschi din cursa pentru Primarie, pentru ca cei care au facut Dreptul stiu ca, dupa sapte ani de zile din momentul in care ti-ai ispasit pedeapsa sau nu, esti reabilitat de la sine. Deci putea sa candideze fara probleme. Noi nu am vrut decat sa-i facem putin rau, adica sa-i stricam imaginea. Dupa ce am semnat acea contestatie, presedinta de instanta m-a facut prost pe fata, mai ales ca stia ca am fost si jurist o perioada. In momentul acela m-a intrebat: 'Mai faci contestatie?' si i-am zis categoric: 'Nu!'. A doua zi am luat stampila, am inchis biroul si am plecat si Popa s-a apucat si a facut singur contestatie in instanta, care nu a fost valabila fara stampila", a spus Telegan.

Acesta a mai precizat ca acelasi coleg l-ar fi marginalizat in campanie si ca ar fi avut tot dreptul sa-l excluda din partid.

Total invers

La randul sau Marian Popa spune ca tot ceea ce aminteste Telegan nu ar avea nicio urma de adevar, presedintele partidului cerandu-i cei 5.000 de lei pentru stampila pe motiv ca ar avea nevoie de acesti bani intr-un cont in caz ca va fi dat in judecata de democrat-liberali pentru contestarea candidaturii lui Andrei Lisinschi la Primarie.

"Cum nu mi-a cerut bani? Ba mi-a cerut, dar a vorbit ceva de un cont in care sa-i puna in caz ca e dat in judecata. Nu e adevarat nimic. Daca puteti sa credeti tot ce va spune un astfel de om, care isi aduce aminte o data la patru ani sa faca politica... Acum ce pot sa zic, a schimbat yala si nu stiu ce face acolo toata ziua, ca stiu ca are foarte mult timp liber, nu stiu cu ce se ocupa. Spune ca m-am aliat cu PSD. Nu e adevarat, dar nu poti sa stai cum sta el, sa nu discuti cu nimeni. Eu, momentan, sunt membru PNTCD pe aceeasi functie. Nu are el niciun drept sa excluda pe nimeni. Pana pe 5 iulie, cand se discuta la Bucuresti, nu se stie nimic, dar, daca ramane Telegan presedinte, eu plec de unul singur, nu pot colabora cu astfel de oameni", a amintit Marian Popa.