Tensiunile interne din cadrul PNL Arad au culminat in aceasta sap-tamana cu invalidarea de catre Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL a alegerilor locale ca urmare a contestatiei vicepresedintelui PNL Arad, deputatul Mihaita Calimente.
Acesta l-a acuzat pe Sever Jurca, contracandidatul deputatului Titu Gheorghiof la sefia organizatiei, de influentare a delegatilor prezenti la Conferinta de alegeri, carora le-ar fi oferit diverse cadouri. "Am adus dovezi clare ca in multe organizatii locale din judet alegerile au fost incorecte, iar la Conferinta Judeteana delegatii erau deja influentati de Sever Jurca, inclusiv prin diverse cadouri pe care le-a facut acestora", a declarat Calimente. Raspunsul lui Sever Jurca nu a intarziat sa apara: "Calimente, cu complicitatea unor lideri importanti de la Bucuresti, a reusit sa distruga PNL Arad. Voi candida insa din nou si voi castiga detasat, mai ales ca liberalii aradeni se simt jigniti ca nu li s-a luat in considerare votul".
La Conferinta Judeteana din 4 februarie au participat 440 de delegati din judet ai filialei PNL, care au avut de ales un nou presedinte dintre liderul de zece ani al organizatiei, Titu Gheorghiof, si vicepresedintele Sever Jurca. Pana la repetarea alegerilor in toamna si solutionarea contestatiei depuse de Calimente, PNL Arad va fi condus de un presedinte interimar in persoana lui Ioan Gheorghe Florea. (D.G.)