Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu ii acuza public pe fratii Basescu, pe blog-ul personal, ca ar avea legaturi cu o organizatie terorista. "Unul a facut, iar celalalt a acoperit", spune jurnalistul.
Jurnalistul spune ca a avut acces la unele informatii si la unele documente strict secrete. In cele din urma, a decis sa isi asume raspunderea.
"Fiind vorba de implicarea sefului statului roman, am mai multa incredere in colegii de breasla decat in institutiile statului, care se afla sub controlul acestuia. Daca as fi continuat de unul singur, completarea documentarii ar fi fost mult mai dificila. Tainuirea adevarului ar fi fost mai chinuitoare. Iar plasarea pe piata a unor asemenea informatii in campania electorala ar fi putut fi privita cu mai mult scepticism. Doresc, chiar daca este vorba de Presedintele Romaniei, sa scot acest caz de sub incidenta luptei politice", mai spune Stanescu care sustine ca nu-si va dezvalui niciodata sursele.
Rosca Stanescu se asteapta la reactii si subliniaza ca nu este prima data cand ar fi supus anchetei ca urmare a unor decizii prezidentiale.
"Prima data, in 1993, cand am demonstrat ca, prin debarcarea lui Petre Roman, Ion Iliescu a dat o lovitura de stat. Si, din nou, in 1995, cand l-am acuzat ca s-a facut vinovat de genocid in decembrie 89 si ca in anii studentiei sale la Moscova a fost racolat de KGB. In ambele situatii, am fost silit sa ma apar in Justitie si am castigat. In ambele situatii, m-am aflat sub asediu. Inclusiv sub asediu mediatic. Pentru ca, prin serviciile secrete, sefii de stat pot activa nenumarati ofiteri, acoperiti sub profesia de jurnalist", scrie Rosca Stanescu pe www.sroscas.ro.