Traian Basescu a fost asezat de cititorii Cotidianului in fruntea clasamentului celor mai prosti presedinti ai Romaniei. Suparati sau poate bucurosi de acest clasament, ce a rezultat chiar din primele minute de la publicarea sondajului de opinie, unii dintre vizitorii cotidianul.ro au incercat sa-i modifice rezultatele. Pagina de internet cotidianul.ro a fost atacata informatic. Spre deosbire de alegeri, rezultatul sondajului de opinie realizat de Cotidianul nu a fost alterat. Realizatorii sondajului au reusit sa recupereze rezultatele corecte.
Cu 13.415 vizualizari si 34 de comentarii, primul sondaj din seria speciala cotidianul.ro l-a aratat pe actualul sef al statului roman, cu majoritatea voturilor cititorilor Cootidianului, drept cel mai slab presedinte. A fost demersul cotidianul.ro de a lua pulsul opiniei publice.
Traian Basescu a condus detasat cu 1771 de voturi topul amintit. Sub performanta actualului presedinte al Romaniei cititorii cotidianul.ro l-au plasat, la o distanta impresionanta de mai bine de jumatate dintre voturi, pe Emil Constantinescu (791 de optiuni). Pe locul al treilea a fost Ion Iliescu, cu 595 de voturi iar pe ultimul loc, intaiul presedinte al Romaniei Socialiste, Nicolae Ceausescu, cu 352 de voturi.
In procente, clasamentul privind cel mai slab presedinte este urmatorul:
1. Traian Basescu: 50,5 %
2. Emil Constantinescu: 22,5 %
3. Ion Iliescu: 17 %
4. Nicolae Ceausescu: 10 %.
Se vede ca oamenii sunt totusi imprevizibili. Pe comunistul adevarat, adica pe Ceausescu, il ignora. Pe comunistul incriminat de Traian Basescu si de ciracii sai mai ca-l iarta. In schimb il taxeaza pe Emil Constantinescu, strain de greselile tuturor celorlalti trei. De ce? Pentru ca nu ne-a placut. Argumentele logice nu exista.
Traian Basescu "castiga" detasat acest sondaj. Cotidianul nu are un trofeu, dar acest sondaj ii acorda trofeul "Cel mai prost presedinte pentru Romania". Un prim loc "castigat de la distanta", in ciuda unui adversar redutabil numit Nicolae Ceausescu.
E relevant sau nu acest rezultat? Sigur spune ceva? Ca enervarea si iritarea publicului instruit si tanar sunt intr-o crestere exponentiala. Criza i-a ascutit limba si i-a macinat nervii. Acest rezultat pare ciudat si pentru faptul ca publicul de cotidianul.ro si de computer l-a ridicat pe Traian Basescu in scaunul prezidential. A fost segmentul cel mai activ pro-Basescu din toata populatia Romaniei.
In plus, PD-L-ul si presedintele beneficiaza de o solida armata de lupta si propaganda pe Internet. Daca aceste trupe de "comunicatori" n-au putut influenta rezultatul (au incercat doar sa sparga site-ul, dar fara nici un folos!), atunci putem vorbi de o evolutie socanta a perceptiei lui Traian Basescu.