Studiourile Bocllywood. Megaproductia "Un om se invoieste de la serviciu, ca sa salveze Romania" (Autor : Lelia MUNTEANU, senior editor al ziarului Gandul)

In plan american, o movilita de zapada. Din movilita, scoate capul un vierme. Priveste ingrijorat in toate directiile si canta. Atras de cantecul lui, apare un ciumpalac. El agita o pancarta pe care scrie "Demisia!" Cadrul se largeste si observam ca ne aflam intr-o mahala inepta. 500 de paltoane, hanorace si cojoace (sau 1.500, sau 3.000) danseaza hasanthi: "Iarna nu e ca mai an, nici Emil ca Salman Khan".
Plan ansamblu: troiene la Sindrilita. Tiruri si camioane impotmolite de cateva zile. Nimic nu misca. Intr-un tarziu, pe zapada, se agita umbra unui elicopter. Din elicopter, pe franghie, coboara Primul Ministru. Tine in mana un pahar cu ceai fierbinte si canta: "Cu menta si sunatoare/ Iese tara din ninsoare". Soferii coboara din cabine si incing un dans cu strigaturi: "Musetel si rostopasca/ Salvatorul sa traiasca!"
In plan detaliu, telefonul de pe biroul Premierului suna lung. Plan general: biroul e gol. Se aude vocea lui Jeffrey Franks: lasa un mesaj din care se intelege doar melodia, nu si cuvintele.
Autostrada A1 (a nu se confunda cu cealalta, care se cheama, logic, A2). Civili in autoturisme, autoturismele - sub nameti. Optimism. Kilometrul 18. Nu mai au benzina, nu mai au baterie la telefon. Dupa 24 de ore, la momentul oportun, apare Primul Ministru, cu ministrul Apararii, ministra Transporturilor si o lopata. Da la zapada si canta cu vocea gatuita de emotie: "O sa luam de-acum masuri firesti:/ Telegondola pana la Pitesti!/ Ea nu se-mpotmoleste in nameti./ Ajung la voi! Mai rezistati o zi, baieti..."
Happy End: toate problemele se rezolva, viermii si ciumpalacii din mahalaua inepta fac un om de zapada, omul de zapada canta la morcov. Gerul se inteteste. Romania bate artistic pasul pe loc, ca sa se incalzeasca.