Discutiile in PD-L privind noua sigla a partidului au adus pe ordinea de zi propuneri super: de la roza vanturilor la nodul marinaresc si barca. Toader Paleologu, zis Pleasca, are o idee geniala pentru noua sigla a PD-L: un nod. In papura, probabil. Cineva a comentat ironic: "Nu-i o problema in a alege intre trandafir si mar. Se poate incerca cu para. Eventual malaiata.
Revenind la ordinea de zi: democrat-liberalii au discutat, sambata, timp de peste sase ore, strategia in perspectiva alegerilor interne din acest an, schimbarea siglei aducand in discutie adoptarea simbolului rozei vanturilor, in replica un alt democrat-liberal propunand nodul marinaresc sau barca.
Potrivit unor surse din partid, vicepresedintele Sorin Frunzaverde a venit la reuniunea de sambata cu ideea ca noua sigla a partidului, in urma redefinirii doctrinare care urmeaza sa aiba loc in acest an, sa fie reprezentata de un simbol european, respectiv roza vanturilor.
In replica, deputatul Toader Paleologu, fost ministru al Culturii, a propus la randul sau, dar in gluma, ca noua sigla sa fie un nod marinaresc sau, de ce nu, chiar o barca, spre amuzamentul celor din sala.
Roza vanturilor reprezinta elementul central din sigla NATO, care a fost adoptata ca simbol al Aliantei Nord - Atlantice de catre Consiliul Atlanticului de Nord, in octombrie 1953. Cercul reprezinta unitatea si cooperarea, in timp ce roza vanturilor simbolizeaza directia comuna spre Pace, pe care o urmeaza cele 19 state membre ale organizatiei.
Pana in prezent, si alti democrat-liberali au venit cu propuneri privind noua sigla a partidului, Cristian Preda propunand "marul", in timp ce vicepresedintele Ioan Oltean a propus "para", nemultumit de idea colegului sau europarlamentar.