Multa lume in curte la Cotroceni duminica, la slujba de sfintire a bisericii reconstruite din curtea interioara a Palatului Cotroceni. Printre ei, Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, ministrii Theodor Paleologu si Gheorghe Pogea, parlamentarii Anca Boagiu, Anghel Iordanescu si Gabriel Oprea, primarul sectorului 2 Ontanu.
Slujbele au fost oficiate de reprezentanti BOR in frunte cu Patriarhul Daniel. Acesta a spus ca biserica a fost redeschisa dupa 60 de ani, reconstructia fiind inceputa in 2002 in timpul mandatului lui Ion Iliescu si finalizata in 2008-2009.
Accesul in Palatul Cotroceni se face pe la poarta Leu din bulevardul Geniului, pe baza unui document de identitate - buletin de identitate, carte de identitate, permis de conducere auto sau pasaport.
Traian Basescu a anuntat ca biserica poate fi vizitata, duminica, pana la ora 24:00.
Din 12 octombrie, biserica va ramane deschisa publicului, fiind integrata in circuitul de vizitare al Muzeului National Cotroceni, in regim de gratuitate. Biserica va putea fi vizitata, luni 12 octombrie 2009, intre orele 10:00 - 18:00, iar intrarea se va face pe la Muzeul National Cotroceni.