Agerpres informeaza: PDL vrea discutarea in Parlament a celor 15 puncte enumerate de Ponta in discursul de investire a Guvernului
Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca niciunul din cele 15 puncte invocate de liderul PSD Victor Ponta in discursul tinut la investirea Guvernului Ungureanu nu este tabu pentru PDL, insa pentru a fi discutate parlamentarii opozitiei trebuie sa revina la lucrari si ca democrat-liberalii stiu ca multi dintre parlamentarii din "grupurile socialiste" vor sa revina in Parlament.
Referindu-se la "dialogul" cu opozitia, Sever Voinescu a spus ca in continuare "colegii socialisti" continua "greva parlamentara", actiune care ar costa bugetul Parlamentului suma de 1,2 milioane de euro si a reluat apelul catre parlamentarii opozitiei de a reveni la lucrarile parlamentare. "Dupa cum vedem, colegii nostri socialisti continua sa faca greva. Las la o parte faptul ca aceasta greva ne costa 1,2 milioane de euro. Totusi, trebuie sa tinem cont ca, din punct de vedere contabil, din punctul de vedere al bugetului Camerelor, sunt parlamentari. Numai ca nu poti fi parlamentar decat in Parlamentul Romaniei, nu e de conceput o alta formula de a-ti exercita mandatul parlamentar", a declarat Sever Voinescu.
Purtatorul de cuvant al PDL a mai spus ca democrat-liberalii stiu ca "exista foarte multi parlamentari in grupurile socialiste care vor sa revina in Parlament". "Şi suntem convinsi ca pana la urma, punctul lor de vedere rational si corect va prevala si ca vom avea foarte curand si pe colegii nostri la lucrarile Parlamentului. De altfel, niciun dintre cele 15 puncte enumerate de domnul Ponta in discursul de la investirea guvernului Ungureanu nu este pentru noi tabu. Sunt probleme importante, vrem sa le discutam, dar ca sa le discutam, trebuie sa ne intalnim in Parlament si nu altfel. Prin urmare, ii asteptam", a declarat Sever Voinescu.