AGERPRES informeaza: Senatorul Sergiu Nicolaescu explica de ce vrea sa demisioneze din PSD.
Presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Sergiu Nicolaescu, a declarat, marti, ca demisia sa din Partidul Social Democrat, partidul din care a facut parte ‘‘mai bine de 20 de ani‘‘, poate fi asemanat cu un divort.
Senatorul a precizat ca exista o ‘‘nepotrivire de caractere‘‘ intre el si ‘‘anumiti oameni‘‘ din conducerea actuala a PSD. ‘‘Demisia mea din PSD este ca un divort. Nepotrivire de caractere. Vinovati putem fi si eu si celalalt. Mai multe persoane. Anumiti oameni din conducere. Daca spun anumiti, inseamna ca nu vreau sa dau nume. (...) Partidul inca nu mi-a aprobat demisia, dar va trebui sa imi aprobe hartia. Nu o sa am nicio discutie in acest sens‘‘, a declarat Sergiu Nicolaescu.
De asemenea, senatorul a precizat ca decizia sa de a demisiona din PSD nu are nicio legatura cu finantarea unor filme ale sale de Centrul National al Cinematografiei. ‘‘Nu are nicio legatura. Eu nu am primit inca o scrisoare de la CNC cu privire la finantarea filmelor‘‘, a mai spus acesta.
Sergiu Nicolaescu a adaugat ca va preda conducerea Comisiei pentru cultura vicepresedintelui acesteia, Tiberiu Bokor (UDMR), pana cand partidul va decide cui ii va reveni sefia comisiei amintite. Intrebat daca va reveni asupra deciziei sale de a demisiona din PSD, Sergiu Nicolaescu a evitat sa dea un raspuns.
Senatorul Sergiu Nicolaescu a anuntat, luni, la sedinta grupului social-democrat, ca demisioneaza din Partidul Social Democrat, au declarat surse din partid. Potrivit acestora, Nicolaescu ar fi avut informatii potrivit carora conducerea PSD intentioneaza sa-l schimbe de la conducerea Comisiei de cultura din Senat, au precizat sursele citate.