Avocatul lui Dan Voiculescu, deputatul PC Sergiu Andon, nu a fost primit ieri in sedinta Colegiului CNSAS. El a fost acuzat de un membru al Colegiului ca "ar da buzna" si ca a reusit sa intre in institutie doar pentru ca este parlamentar.
Andon s-a prezentat ieri la sediul CNSAS, pentru a explica membrilor Colegiului punctul de vedere al clientului sau in legatura cu verdictul referitor la presupusa activitate de politie politica a liderului PC. El a fost primit de catre unul dintre functionarii CNSAS, dar Colegiul a decis sa nu ii permita accesul la sedinta acestui for. "Un membru al Colegiului, mai bine zis unul si jumatate, ca mai era cineva pe post de contrabas, sustinand aceeasi idee mai in surdina, juca surprinderea ca eu dau buzna si intrerup lucrarile Colegiului. O mizerie", a calificat Andon refuzul de a fi primit si audiat de catre Colegiul CNSAS. Raspunsul Colegiului nu a intarziat sa apara: "Dupa ce si-a epuizat intalnirea cu ziaristii, domnul Sergiu Andon a intrat in incinta CNSAS. In aceasta situatie, Colegiul a decis primirea domnului Sergiu Andon, pentru a raspunde adresei prin care Colegiul i-a solicitat probele legate de cazul 'Dominic'. Odata ajuns in sedinta Colegiului, Andon a refuzat sa dea 'orice relatii' cu privire la cazul 'Dominic', declinandu-si calitatea exclusiva de avocat al cazului Voiculescu".

Dosarul lui Voiculescu, "un spanac"

Potrivit lui Andon, filele asa-zis relevante din dosarul declasificat recent "sunt un spanac", pentru ca "nu au nici o semnificatie sub aspectul politiei politice, dar au semnatura olografa a lui Dan Voiculescu".
"Dosarul de asa-zis urmaritor nu cuprinde nimic: foi albe, incercari de racolare, referate - prostii!", sustine Andon.
El a adaugat ca Voiculescu a gasit si cele 92 de file din dosarul din 2003, pe care il ignorase, pentru ca "nu i-a inteles semnificatia".
Pe de alta parte, Andon a mai spus ca identitatea lui "Dominic", presupusul informator din Colegiul CNSAS, va fi dezvaluita "dupa ce se va juca meciul" dintre Voiculescu si CNSAS, pentru ca "vreau sa ramana, sa i se arate cartonasul rosu si sa iasa din echipa".