Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata: "Full de asi cu popa-n coada"

Masa puterii este una mare, patrata, greoaie la care stau ciorchine diferiti indivizi cu pretentii de oameni politici si de stat. Ca la o partida de poker in care miza este Romania, se strang si isi mai dezbat ultimele bucati dintr-o tara ciuntita si chelita de tot ce are.
Fiecare mare pot este urmat de o masura de ‚criza", in care "prostimea"- in viziunea lor- este consiliata zile intregi cu privire la necesitatea de a mai strange putin cureaua aia cu elasticitate nelimitata.
Daca stai bine si te uiti la aceste personaje ce impart cu nonsalanta destinele romanilor, care traseaza viitorul fara niciun scrupul, afectand multe generatii de aici incolo, ai de multe ori impresia ca ai nimerit in Star Trek- batalia de pe Klingon.
De la reptilianul care se afla in fruntea gastii si pana la ultimul aprod, toti sunt croiti dupa modelul: "scopul scuza mijloacele", incat pana si lui Machiavelli nu i-ar veni sa creada ca si-a gasit asa discipoli care sa ii aplice ad literam controversata-i teza.
Vorbim de tipi a caror venalitate iese prin toti porii pielii rozalii, uratiti de minciuna si de gandul intereselor proprii. De femei imbatranite inainte de vreme de greutatea functiilor in care au fost cocotate pentru a taia cat mai bine felii grase din tortul numit Romania.
Da, stim cu totii discutiile de genul "exista morala in politica?". Dar parca este prea mult ceea ce se intampla zilele astea in politica. Este mult prea mult. Si mult, prea mult rusinos.
La masa colturoasa a poturilor Puterii, dialogul se desfasoara cam asa:
"Tu ai luat prea mult. Mai trebuie sa imi dai si mie. Contractul x este al meu. Tu, data viitoare.
Vreau sa-l pui pe cutarica in functia asta. Este om de-al nostru.
Stai ca m-am mai gandit. Zona aia chiar e neexploatata. Ar merge acolo sa facem ceva. Ti-l trimit pe omul meu.
Vrei sa votez pentru? Deconcentratul ala trebuie sa treaca la noi. Si mai dati-ne si nou cate ceva ca la urmatoarea motiune ramaneti singuri. Interesul national va dicteaza sa tineti cont de cei care asigura stabilitatea tarii.
Prea mult ati luat voi. Iesim din coalitie daca nu tineti cont de drepturile noastre. Drepturile minoritatilor sunt cele mai importante.
Sefu, iar le dati astora???"
Si tot asa, variatiuni pe aceeasi tema, cu o tara mai parjolita decat dupa atacurile turcilor si cu romani din ce in ce mai cocosati care, intr-un final, or sa-si stranga cureaua in jurul gatului.
Cu atat mai bine pentru Puterea care va cheltui mai putini bani pe pachete si-si va bate mai putin capul la impartirea colegiilor.
Pana la urma, full de asi cu popa-n coada, nu?