Senatorul PSD de Arges Serban Valeca (foto) a criticat intr-o declaratie politica intitulata "Unde ne sunt conducatorii?" modul in care Guvernul actual a gestionat criza economica si esecul inregistrat in privinta intrarii Romaniei in spatiul Schengen. In opinia senatorului Valeca Guvernul conduce tara "dupa ureche": "In decursul anului 2010 am atras de nenumarate ori atentia celor care ne guverneaza despre necesitatea demararii unor investitii care sa aduca plus-valoare, despre luarea de masuri pentru cresterea productivitatii, despre stoparea umilirii romanilor care solicita locuri de munca decente, despre stoparea maririi numarului de someri , despre faptul ca politica externa este facuta neprofesionist, precum si despre multe alte lucruri.
Toate semnalele si propunerile nu au fost luate in seama de catre guvernanti, acestia preferand sa aiba atitudini lipsite de competenta, probabil din cauza faptului ca au cu totul alte preocupari decat gestionarea treburilor tarii, in interesul acesteia.
Desi afirmam aceste lucruri prin prisma analizelor proprii, preferam sa nu am dreptate" - a spus senatorul PSD in declaratia sa adaugand ca: "Inca de la inceputul anului 2011 diversi reprezentanti ai autoritatilor centrale se intrec in declaratii din ce in ce mai abracadabrante, iar specialistii diverselor domenii nu inceteaza sa-i contrazica. Amintesc aici numai doua exemple: in prima zi a anului cativa membrii ai guvernului ne anuntau ca 2011 va fi anul stoparii crizei si ca romanii o vor duce mai bine, in timp ce reprezentantii bancii centrale afirma ca: 2011 va fi un an mai greu, chiar cel mai greu an! Al doilea exemplu il reprezinta lipsa de raspundere in privinta anuntatei esuari a intrarii tarii noastre in spatiul Schengen ce a culminat cu "umflarea cocosesca" a reprezentantului politicii externe -care in loc sa-si faca treaba in sensul urmaririi zi de zi de cand a fost numit ministru a planului de masuri pentru aderare, prefera sa treaca intr-un mod total nediplomatic la amenintari publice la adresa Comisiei Europene. Personal fac parte dintre romanii care am cooperat si am negociat cu organisme internationale, deci nu neg necesitatea armonizarii unor pozitii, uneori chiar cu duritate. Problema este ca abc-ul diplomatiei prevede ca succesul unei negocieri il reprezinta consensul, consens care prevede ore, zile si uneori luni intregi de pregatire si discutii aplicate. Nu au avut timp guvernantii nostri de a discuta cu reprezentantii CE?
Din pacate contorizam inca un esec diplomatic televizat prin "dezumflarea" reprezentantului nostru datorita pozitiei dure a reprezentatntilor europeni contra afirmatiilor pripite si negandite ale ministrului roman de externe."
In incheierea declaratiei sale politice senatorul colegiului Mioveni-Stefanesti concluzioneaza:
"Toate aceste intamplari nu pot conduce decat la intrebarea daca avem guvernanti competenti sau, asa cum se spune prin partile noastre, sunt "urechisti" daca facem analogie cu unii lautari care nu invata partitura! Aceasta poate fi si explicatia pentru obstinenta cu care s-au cramponat ministrii veniti de aiurea de legea educatiei nationale pe care au reusit sa o transforme in legea educatiei locale prin prevederile discriminatorii de invatare in limba materna chiar fata de romanii de alte etnii, sau in legea educatiei personale prin teroarea politica ce se va instala in scoli si universitati odata cu intrarea in vigoare a acestei controversate legi datorita transformarii personalului de conducere si poate a corpului didactic din scoala romaneasca in agenti electorali ai actualei puteri."