Senatorul Ion Toma, a carui excludere din PSD a fost propusa de organizatia Olt, si-a inaintat, vineri, demisia din partid. Ion Toma a declarat pentru "Gandul" ca nu se va alatura altui partid si a precizat ca va vota motiunea de cenzura depusa de USL, deoarece este in beneficiul romanilor.
"Am spus ca daca voi fi suspendat, fie si pentru o secunda din partid, conducerea partidului trebuie sa ia act de demisia mea. Fac acest lucru acum si imi inaintez demisia. Mentionez ca nu fac acest pas pentru a ma alatura altui partid, asa cum s-a spus. Mai mult, precizez ca voi vota motiunea de cenzura, aceasta fiind in beneficiul romanilor", a declarat Toma.
In finalul demisiei adresate presedintelui Victor Ponta, Ion Toma precizeaza urmatoarele: "Va rog ca prin prezenta sa luati act de demisia mea din PSD, ceea ce implica si renuntarea la pozitia de vicepresedinte al partidului. Va urez sa va dea Dumnezeu gandul cel bun, sa-i reprezentati cu adevarat pe pesedisti si sa terminati, o data pentru totdeauna, cu jihadul intern".
Ion Toma si-a dat demisia anuntand conducerea partidului printr-o scrisoare trimisa prin fax la sediul central.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, miercuri, ca senatorul Ion Toma a fost suspendat din partid pentru o perioada nedeterminata, propunerea PSD Olt de excludere a acestuia fiind "amanata" pana la o "discutie lamuritoare", care va avea loc lunea viitoare.
Vicepresedintele PSD Ion Toma a declarat, miercuri, ca odata cu decizia de suspendare a sa din partid, BPN a luat act si de demisia lui din PSD.