DeCeNews: Cand ar putea fi organizat referendumul pentru revizuirea Constitutiei

Senatorul PSD Ioan Chelaru a aratat, vineri, cand ar putea avea loc referendumul privind revizuirea Constitutiei. In opinia sa, acesta ar putea fi organizat la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lui octombrie.
Ioan Chelaru a spus, la Atelierul de lucru al PSD privind revizuirea Constitutiei, ca specialistii din partid au lucrat doi ani si jumatate pentru a finaliza un proiect de revizuire a Constitutiei. Acesta nu a fost insa facut public pe motiv ca se asteapta unele imbunatatiri venit de la mediul academic sau de la alti specialisti.
El a spus ca la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lui octombrie se poate organiza referendumul pentru validarea Constitutiei, aratand ca acest proces nu va fi unul usor.
Dintre modificarile propuse de Ioan Chelaru pentru noua Constitutie enumeram: necesitatea unei mai bune separarari a competentelor si intarirea puterii celor doua Camere ale Parlamentului; consolidarea ideii reprezentarii Senatului pe regiuni; statutul Senatului trebuie sa fie acela de Camera superioara si este necesar ca multe dintre atributii sa fie duse la Senat; gasirea unor solutii pentru limitarea traseismului politic.