Senatorul Georgica Severin (foto) a anuntat, marti dimineata, 24 August 2010, la inceputul sedintei de plen a Senatului convocat in sesiune extraordinara, ca si-a dat in cursul acestei zile demisia din PDL, urmand sa activeze ca independent, fara legatura cu grupul independentilor existent in acest for legislativ.
"Domnule presedinte, domnule prim-ministru, domnilor ministri, doamnelor si domnilor senatori, anunt ca astazi, marti 24 August 2010, mi-am prezentat demisia din PDL. Ma retrag din grupul PDL si voi actiona cel putin pentru o perioada in continuare ca independent, fara nicio legatura cu actualul grup al independentilor", a spus senatorul Georgica Severin.
El a tinut sa multumeasca tuturor colegilor democrat-liberali, printre care s-a aflat pana in acest moment.
Presedintele PDL, Emil Boc, a confirmat, marti, inaintea inceperii sesiunii extraordinare a Senatului, faptul ca senatorul Georgica Severin si-a depus demisia din partid.
La motiunea de cenzura dezbatuta la finalul sesiunii parlamentare precedente, Georgica Severin a fost unul dintre parlamentarii PDL care a votat in favoarea acesteia. La finalul sesiunii parlamentare precedente, in iunie 2010, un alt senator , Iulian Badescu, a demisionat din PDL si s-a inscris in PSD activand in grupul parlamentar social-democrat.
Timp de 2 ani PDL a dus o politica de racolare de parlamentari, dar acum procesul s-a inversat din cauza caderii pe toboganul impopularitatii guvernului Boc.