Econtext.ro informeaza: Catalin Voicu: "Am fost cel mai arestat personaj din Romania"
Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat miercuri ca a fost "cel mai arestat personaj din Romania".
Voicu s-a prezentat miercuri la Senat, participand la lucrarile Senatului pentru prima data dupa eliberarea sa din arest.
Senatorul PSD a precizat ca este singurul senator al opozitiei din Europa care a fost arestat pentru fapte de coruptie, desi el nu a ocupat functii in stat si nu a gestionat fonduri europene.
El a adaugat ca a fost sustinut moral si sufleteste de catre colegii sai. Senatorul Catalin Voicu s-a autosuspendat din PSD in martie 2010, imediat dupa ce a fost retinut.
In mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea sa in judecata in stare de arest preventiv. A fost acuzat de trafic de influenta si coruptie. A stat un an si jumatate dupa gratii.
Dosarul influentei
In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzat de complicitate la trafic de influenta, omul de afaceri Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, acuzat de cumparare de influenta, in forma continuata, si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.
Toti se afla in libertate. Catalin Voicu sustine in continuare ca este nevinovat.