Senatorul Adrian Tutuianau a sustinut o declaratie politica intitulata: Urmasii lui Traian, Oltean, Stefan si Talmacean

Declaratia mea de astazi porneste de la un eveniment care a marcat profund, sub aspectul gargarei politice, inceputul de toamna: adunarea laolalta a mai multor indivizi sub titlul pretentios - Scoala de vara a Partidului Democrat Liberal. Moment cum nu se poate mai potrivit pentru liderii de azi ai PD-L sa impartaseasca tinerilor docili vastele lor cunostinte in materie de bani, functii si putere, interese care-i leaga intr-o mare si fericita famiglie.
N-a lipsit nici unul: Emil Boc, Roberta Anastase, Elena Udrea, Traian Igas, Flutur si Ioan Oltean, experienta pedagogica fiind incununata de "dirigintele" Traian Basescu.
Foarte interesanta mi s-a parut abordarea "cursurilor": in loc de interventii pe teme doctrinare, ideologice, in loc de seriozitate si decenta, in loc de maturitate si bun simt, corifeii enumerati mai sus au oferit mostre de neghiobie, marlanie, patetism si multa-multa-multa incultura de toate felurile. Alegeti un discurs la intamplare si veti sesiza indecenta flagranta intre ce a spus respectivul pedelist si ce ar fi fost responsabil sa spuna.
Elena Udrea a intrerupt subit transmisiunile posturilor de stiri, vorbind despre eforturile Guvernului in crearea locurilor de munca. Nimeni nu stie insa unde sunt acele locuri, cata vreme singurele eforturi ale Guvernului doamnei Udrea s-au concretizat in zecile de mii de disponibilizari care au marcat sectorul bugetar, plus cateva zeci de mii de firme falimentate de "reforma" PD-L.
Propagandist sef al PD-L si ministru al Muncii in timpul liber, domnul Lazaroiu, mare politolog in oglinda, a "socat" audienta cu o declaratie-bomba: in 2012, batalia se va da intre USL, care reprezinta trecutul, si PD-L, viitorul. Primul comentariu ar fi acela ca daca PD-L reprezinta viitorul Romaniei, tara nu mai are mult de trait. Al doilea comentariu: in 2012, batalia se va da nu intre USL si PD-L, ci intre romani si PD-L.
Baronul Flutur i-a amuzat teribil pe cei prezenti atunci cand le-a explicat pe un ton serios ca PD-L va ramane in istorie drept partidul care a scos Romania din criza. A scos-o din criza si-a bagat-o in pamant, era continuarea necesara.
La capitolul "responsabilitate" a fost aleasa pentru discurs Roberta Anastase. Autoarea celei mai revoltatoare hotii din Parlamentul Romaniei s-a crezut potrivita sa dea lectii Opozitiei despre decenta, responsabilitate, onestitate. Asta ca sa va dati seama pana unde pot merge tupeul si neobrazarea.
In aceeasi nota, ministrul de Interne, Traian Igas, s-a crezut indreptatit sa-i injure pe liderii PSD, acuzandu-i de impertinenta. Acelasi Igas, care, acum 2 zile, oferea o mostra de cinism, razand satisfacut ca a disponibilizat mii de politisti pentru ca "n-au avut sange in instalatie". Trecem peste incultura bravului nostru coleg senator, dar iresponsabilitatea unor asemenea declaratii vadeste dispretul total pe care acesti indivizi il poarta romanilor.
In sfarsit, nu putea lipsi de la mahalaua politica a PD-L, secretarul general al partidului, broscoiul de Bistrita Ioan Oltean, un fel de maestru intr-ale jignirilor si injuraturilor. Domnul Oltean si-a pastrat limbajul "elegant", explicandu-le pedelisti cum "le-o trage" PD-L competitorilor politici. Atat l-a dus capul pe domnul Ioan Oltean. Nu e in stare sa trimita niste foi la Tribunalul Bucuresti ca sa nu-i fie radiat partidul, nu e in stare sa explice autodenuntul privind cheltuielile de 3 ori mai mari de la campaniile din Neamt si Maramures, dar stie sa injure. E atuul sau.
Ma opresc aici din motive de igiena politica. Ar mai fi fost de enumerat discursurile domnilor Emil Boc si Traian Basescu, dar ar fi fost peste puteri de suportat. Si oricum, le stiti pe dinafara: Romania e pe maini bune, Guvernul e responsabil, tara merge ca unsa. Si acolo unde nu merge, e din vina Opozitiei.
Comentariul final ar fi acela ca nimic din cele de mai sus nu m-a surprins la liderii Partidului Democrat Liberal. Niste demagogi, iresponsabili, perversi cu propriul popor, cinici si grobieni nu se puteau ridica la inaltimea unor teme serioase, care tin de firescul unei Scoli de Vara serioase. Asa ca au facut ce se pricep sa faca mai bine: la Putere fiind, au injurat din toti rarunchii Opozitia.

P.S: La sfarsitul monologurilor dictatoriale, tinerii pedelisti s-au distrat cum numai ei stiu, lipindu-si unii altora bani pe corp, facandu-l mandru pe mentorul "Pinalti" de la Neamt, semn ca valorile Partidului Democrat Liberal au fost transmise mai departe.