Senatorul PSD Adrian Paunescu a dictat mai multe stiri canalului Radio Romania Actualitati (RRA). Dezvaluirea a fost facuta de Roman Musat, redactor la Departamentul de stiri al postului, si a fost facuta in fata Comisiei de ancheta a activitatii SRR-SRTV.

Musat, care este redactor de stiri din 1996, a precizat ca stirea prezentata de presa in decembrie 2004 nu a fost singura pe care senatorul PSD a dictat-o jurnalistilor de la RRA, ei adaugandu-i-se, de-a lungul vremii, inca doua sau trei stiri despre activitatea sa parlamentara. “Noi nu suntem naivi. Stim ca exista influente politice si ca exista tentatia unor interventii voalate. Aici, deja se sarise calul. Nimeni nu mai facuse asa ceva. Era cam la a doua, a treia stire“, a spus Roman Musat. Redactorul RRA a precizat ca, in afara de Paunescu, nici un alt parlamentar nu a mai intervenit in activitatea societatii in acest mod.
“Recunoastem ca am gresit. Si cred ca si domnul senator Paunescu recunoaste ca a gresit. De undeva trebuie sa se puna stop. Eu asa consider“, a apreciat redactorul de la postul public de radio. El a adaugat ca exista inregistrari pastrate de SRR cu vocea senatorului PSD, dar nu pentru santaj, ci pentru ca tot ceea ce se intampla era o greseala “monumentala“. Roman Musat a explicat ca interventia lui Paunescu devenise deja o practica incetatenita, motiv pentru care angajatii SRR nu au luat nici o atitudine inainte de 4 decembrie, cand Adrian Paunescu a fost acuzat pentru prima data ca dicteaza stiri despre activitatea sa la postul public de radio. “Ne intrase deja in reflex, dar nu se mai intamplase sa dicteze la persoana a treia. Domnul senator cred ca considera ca a facut un serviciu. N-a facut un serviciu, a facut un deserviciu“, a declarat Musat. “Daca este sa masuram cu aceeasi masura, ar fi trebuit ca fiecare parlamentar sa dea telefon si sa dicteze o stire despre activitatea parlamentara“, a afirmat angajatul SRR.