Grupul senatorial al Partidului National Liberal a adresat Biroului Permanent al Camerei superioare a Legislativului solicitarea de a-l invita pe premierul Emil Boc in fata Parlamentului, pentru a informa in legatura cu posibila revizuire a Acordului Stand By, semnat, anul trecut, de Guvern cu Fondul Monetar International.
"Solicitarea are in vedere faptul ca o serie de masuri care vor fi luate in urma discutiilor cu reprezentantii FMI vor necesita modificari de natura legislativa, care pot avea un impact negativ asupra vietii de zi cu zi a romanilor", se arata intr-un comunicat semnat de liderul grupului PNL, Puiu Hasotti.
In document se mentioneaza ca prezenta premierului in fata Parlamentului este necesara cu atat mai mult "cu cat informatiile care parvin in legatura cu discutiile dintre reprezentantii FMI si Guvern sunt partiale, disparate si bazate exclusiv pe zvonuri".
Liberalii au anuntat ca doresc o intalnire cu delegatia Fondului Monetar International, care se afla in aceste zile la Bucuresti, si i-au cerut primului-ministru Emil Boc sa vina in Parlament pentru a informa Legislativul in legatura cu scrisoarea de intentie pe care Executivul doreste sa o semneze cu Fondul.
"Atunci cand FMI a venit in Romania, in timpul campaniei electorale, a gasit timp sa se intalneasca cu partidele parlamentare. Situatia din luna aprilie 2010 in care se afla Romania este mult mai grava decat cea a toamnei trecute.
Nu ni se pare normal ca noi, opinia publica, sa putem afla numai din zvonuri, numai din lucruri spuse cu jumatate de gura de membrii Cabinetului despre ceea ce se discuta, despre soarta tarii pe o lunga perioada de aici inainte", a declarat Varujan Vosganian, coordonatorul comisiilor de specialitate ale PNL.