Unele agentii de presa au transmis o stire potrivit careia liderul grupului PD-L din Senat cere sanctionarea lui Geoana prin revocarea sa de la sefia Senatului. In replica, senatorul Ion Toma, liderul Grupului PSD+PC din Senatul Romaniei face cateva precizari, printr-un comunicat. Ion Toma apreciaza ca afirmatiile liderului pedelist sunt total tendentioase si lipsite de responsabilitate. Puteti citi in continuare textul comunicatului semnat de senatorul Ion Toma.
'1. Democrat-liberalii nu au niciun motiv anume pentru a solicita plenului suspendarea din functie a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, incalcand astfel decizia Nr.601 din 14 noiembrie 2005 a Curtii Constitutionale.
2. Scenariul dinainte regizat al senatorilor democrat-liberali si sustinatorilor acestora, asa-zisii "independenti", privind intentia revocarii sau suspendarii (nici autorii nu stiu bine!!!) lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, se inscrie in gama presiunilor si tentativelor permanente de a reduce Opozitia la tacere.
3. Daca au majoritatea in Parlament, PD-L et comp (prin racolarile pe care le-au facut de la alte partide), asta nu inseamna ca pot adopta orice hotarari, inclusiv suspendarea sau revocarea presedintelui Senatului. Plenul este suveran in deciziile sale, dar numai in conditiile respectarii legilor, a Constitutiei tarii, cu atat mai mult cu cat, potrivit Regulamentului, compozitia politica a organelor de conducere a Senatului, nu se modifica in timpul mandatului.
4. Atragem atentia asupra pericolului la adresa democratiei, generat de incercarile PD-L de a acapara ilegal toate pozitiile din statul roman, punand astfel bazele unei guvernari totalitare
5. In ceea ce priveste implicarea senatorilor PSD intr-o astfel de actiune, afirmatia este de-a dreptul MINCINOASA, grupul manifestandu-si in integralitate sustinerea totala pentru mentinerea in functia de Presedinte al Senatului a domnului Mircea Geoana.'