Intrarea Universitatii a€œDunarea de Josa€ este unul dintre punctele in care pot fi gasiti tinerii liberali care string semnaturi in vederea aducerii acasa a soldatiilor romani care lupta in razboaiele altor popoare.

Tinerii din Partidul National Liberal au organizat sase echipe pe care le-au trimis in strada pentru a stringe semnaturi de la romanii care vor ca tara noastra sa-si retraga trupele din Irak. Se pare ca cei mai multi dintre cei care semneaza pentru retragere sint studenti. Liberalii nu pot spune insa daca tinerii stiu de ce doresc ca soldatii sa fie adusi acasa. a€œActiunea a fost inceputa in urma cu sase zile si am strins pina acum cam doua mii de semnaturi. Oamenii dau semnaturi pentru retragerea trupelor romanesti. Cetatenii se gindesc ca cei plecati trebuie sa se intoarca acasa. Sint insa si foarte multi oameni care refuza sa semneze. Parerile sint impartite. Cei care refuza spun ca militarii au ajuns in Irak pentru ca au vrut acest lucru. Oamenii mai spun ca soldatii au plecat ca sa cistige un ban. Cele mai multe semnaturi sint strinse de la tineri. Sintem cam sase echipe in oras, iar echipele sint repartizate pe diferite zonea€, ne-a declarat Ionut Oanca, membru in echipa penelista.

a€œNu vreau sa fie retrasia€

Pentru a intelege intreaga situatie am stat de vorba cu un galatean care nu doreste ca trupele romanesti sa fie retrase din Irak doar pentru ca exista riscul ca multi dintre soldati sa fie ucisi. a€œSodatii au datoria de a apara interesele statului roman. Oamenii trebuie sa inteleaga ca acei tineri au ales cariera militara, iar militarii mai si mor. Asa e la razboi. Asa a fost mereu. Mai trebuie sa se tina cont si de faptul ca cei care sint plecati in misiuni internationale ale Romaniei au facut o cerere in acest sens. Sint multi tineri care asteapta sa plece pentru ca soldele sint foarte mari. Nu cred ca trupele trebuie aduse acasa doar pentru ca unii oameni se tem ca soldatii vor fi ucisi de teroristii irakienia€, ne-a declarat Marian Pavel, un alt tinar din echipa penelista.