Comisia Tehnica Centrala a avut vineri prima sedinta, in cadrul careia Victor Paul Dobre, secretar de stat al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), a anuntat ca sediul Biroului Electoral Central pentru alegerile europarlamentare va fi la Sala Palatului din Capitala. Guvernul a decis ca alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European sa aiba loc la 25 noiembrie.
Victor Paul Dobre a prezentat membrilor comisiei masurile pe care fiecare autoritate publica le are de executat, dar si programul calendaristic al activitatilor viitoare.
Dupa sedinta Comisiei Tehnice Centrale a avut loc o videoconferinta cu prefectii, ocazie cu care au fost discutate aspecte de ordin organizatoric privind desfasurarea euroalegerilor. In acest sens, s-a cerut prefectilor sa dispuna masuri de asigurare a sediilor Birourilor Electorale Judetene, respectiv Biroului Electoral al Municipiului Bucuresti, cat si a logisticii necesare. Totodata, pana la 14 noiembrie, autoritatile locale vor intocmi o lista a persoanelor care pot inlocui, in caz de nevoie, presedintii sectiilor de votare sau loctiitorii acestora.