MEDIAFAX informeaza ca premierul Emil Boc a semnat deciziile de inlocuire a lui Petre Toba si Dan Valentin Fatuloiu si le-a trimis la Monitorul Oficial.
Premierul Emil Boc a semnat deciziile de schimbare din functie a sefului Politiei Romane, Petre Toba, si a secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, deciziile fiind deja trimise la Monitorul Oficial, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale
Sursele au declarat anterior ca premierul Emil Boc a fost de acord cu schimbarea din functie a sefului Politiei Romane, Petre Toba, si a secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica.
"Ministrul de Interne, Traian Igas, i-a inmanat premierul Emil Boc propunerile de numire a lui Liviu Popa ca secretar de stat in locul lui Fatuloiu, si a lui Ioan Dascalu in locul lui Petre Toba, iar seful Guvernului a fost de acord, deciziile de schimbare in functie fiind pregatite pentru semnare", au aratat sursele citate.
Ministrul de Interne, Traian Igas, seful Directiei Generale Anticoruptie, Liviu Popa, si atasatul de Interne la Ambasada Romaniei din Marea Britanie, Ioan Dascalu, au avut anterior, la Palatul Victoria, o discutie de aproximativ 30 minute cu premierul Emil Boc.
Surse oficiale au declarat anterior pentru MEDIAFAX ca seful Politiei Romane, Petre Toba, si secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, au fost propusi pentru schimbarea din functii, cererile de demitere a acestora fiind trimise la Guvern.
Sursele citate au precizat ca Petre Toba era propus pentru schimbarea din functia de sef al Politiei Romane inca de saptamana trecuta, in urma scandalului de la Piatra Neamt.
Cererea de schimbare din functie a lui Toba a fost trimisa la Guvern inca de martea trecuta.
In locul lui Petre Toba va fi numit Ioan Dascalu, atasatul de Interne la Ambasada Romaniei din Marea Britanie, potrivit surselor citate.
Inlocuitorul lui Fatuloiu va fi Liviu Popa, seful Directiei Generale Anticoruptie.
Potrivit articolului 8 din Legea 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane, Inspectoratul General al Politiei Romane este condus de un inspector general numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului de Interne, dupa consultarea Corpului National al Politistilor.