O parte a administratiei publice locale din judetul Gorj a inteles sa transforme in scandal restructurarea posturilor din primarii. De cateva saptamani, consilierii locali din Prigoria, Targu Logresti, Slivilesti si Glogova nu reusesc sa se puna de acord in privinta noilor organigrame, cu toate ca au avut termen pana pe 16 august sa voteze noile documente, in baza carora primariile ar fi putut beneficia de finantare din cotele defalcate. Cea mai ciudata situatie se inregistreaza la Primaria Prigoria, unde edilul Emil Ragman nu a gasit nici o cale de a-i determina pe colegii sai din cadrul consiliului local sa voteze organigrama. Disputa ar fi fost provocata de secretarul primariei, care a fost trecut pe lista de concedieri si care a reusit sa ii influenteze pe alesii locali astfel incat acestia sa nu fie de acord cu modelul de restructurare propus de primar.

Se reunesc a patra oara

Pana in prezent, consiliul local a fost convocat in trei sedinte, insa fara nici un rezultat. Primarul Emil Ragman a declarat ca va convoca si cea de-a patra sedinta, in care va supune spre aprobare noua organigrama. "La ultima sedinta nici nu au mai venit. Nu au fost de acord cu restructurarea. Eu nu am cum sa stiu ce au ei in cap. Am fost si la domnul prefect si i-am adus la cunostinta situatia, si o sa fac o noua sedinta. Am facut trei si mai fac inca una. Totul este din cauza unui om care refuza sa iasa la pensie. A fost secretar 20 de ani si eu am pus in locul lui pe cineva mai tanar. Nu vrea, pur si simplu, sa iasa la pensie. De ani intregi suntem cu probleme. El are si influenta asupra consilierilor locali si a reusit sa ii convinga sa nu ia o decizie", a declarat Emil Ragman, edilul-sef din Prigoria.

Scandal si la Logresti

In comuna Targu Logresti, primarul Ion Baluta declara ca alesii locali se opun aprobarii noii organigrame intrucat sunt rude cu cei trecuti pe lista concediatilor. Edilul recunoaste ca obiectivul de a avea o noua organigrama nu a fost indeplinit, insa sustine ca el si-a facut datoria. "Dupa ce am fost la Bucuresti si am luat organigrama si statul de functii, am facut sedinta de consiliu local. Culmea este ca tocmai consilierii partidului de guvernamant nu au dorit sa voteze organigrama. Sunt relatii de rudenie intre ei, unul este finul nu stiu cui. Mereu am avut probleme cu o persoana agresiva din primarie si e timpul sa scapam de astfel de angajati certati cu indisciplina. Ei nu vor sa inteleaga faptul ca, daca nu voteaza organigrama, e spre raul comunei. Eu am anuntat prefectul si am trimis o instiintare ministrului Blaga si premierului. Obiectivul nu e indeplinit, dar eu mi-am facut datoria. Le-am spus ca luni e ultima zi, dar nu ii intereseaza. In ultimele luni, sedintele au fost o boicotate. Probabil ca, pentru ca doi dintre ei sunt fosti primari si pentru ca au picat un examen, doresc sa am si eu un esec", a afirmat Ion Baluta, primarul din Targu Logresti.