Ultima saptamana a fost la fel de "moarta" din punct de vedere politic, ca si toate lunile de vara ce au precedat-o. Astfel, desi a inceput o noua sesiune parlamentara, iar partidele sunt zbuciumate in interior de pregatirile pentru campania electorala din luna noiembrie, acestea nu prea lasa sa razbeasca mare lucru si in ochii curiosilor. Singurele lucruri care au aparut la orizont au fost reprezentate de alianta conservatorilor cu social-democratii si de o serie de proiecte care incearca sa ia pentru a nu stiu cata oara, ochii electoratului.







Se grabesc incet catre parlamentare



Chiar daca sunt printre codasi la capitolul desemnarii oficiale a candidatiilor pentru parlamentare, conservatorii galateni macar stiu pe mana cui merg pentru postul de premier: Mircea Geoana. Pe langa acestea, conservatorii, alaturi de partenerii de alianta, social-democratii, se bucura de primul vot pozitiv dat proiectului de desfiintare a taxei de prima inmatriculare si se gandesc intens la o modalitate de a depista toate taxele si impozitele pe care le platesc romanii, pentru a vedea daca mai merita sau nu ca oamenii sa mai scoata bani din buzunar pentru ele. Proiecte bune, dar vom vedea ce impact vor avea asupra populatiei, acum in prag de alegeri parlamentare.



Alianta veche cu sperante noi





Purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Liviu Ciuca, a fost cel care a anuntat nasterea, daca ii putem spune asa, a noii Aliante PSD^PC, care ne duce cu gandul la mai vechea uniune a PSD^PUR. Noua Alianta functioneaza inca din primavara, cand inca se pregateau alegerile locale, insa abia acum s-au semnat actele care dovedesc aceasta uniune politica si nu electorala, dupa cum accentua Ciuca. Chiar daca ne asteptam ca din albastrul PC si din rosul social-democrat sa iasa o alianta violet de toata frumusetea, noua Alianta PSD^PC va fi cunoscuta sub semnul rosului care i-a caracterizat pana acum pe social-democrati si de aceeasi trei trandafiri, singura modificare fiind la numele partidului care de acum nu va mai fi trecut pe sigla doar ca PSD, ci ca PSD^PC. Intrebat unde este sigla conservatorilor in tot acest context, Ciuca ne-a spus ca ei, conservatorii, intregesc balanta Aliantei. S-o vedem si pe asta....