Cele mai importante evenimente

E de la sine inteles ca cel mai important eveniment politic al saptaminii trecute a fost suspendarea presedintelui Traian Basescu. Saptamina a inceput atit la nivel central, cit si local, cu declaratii razboinice facute de ambele tabere, cea a lui Basescu si cea formata din pesedisti, peremisti, pecisti si penelisti, si s-a terminat cu declaratii acuzatoare facute de PSD si de motivare a deciziei de renuntare la ideea "demisiei in cinci minute" semnate de PD.

Cel mai inspirat partid politic

PSD, PNL, PC si PRM s-au dovedit a fi cele mai inspirate formatiuni politice. Impreuna au reusit sa faca ceea ce nu a mai reusit nimeni pina acum - sa-l puna la zid pe Traian Basescu. E limpede pentru oricine ca Basescu, in intreaga sa cariera politica, nu a trecut printr-o situatie atit de delicata, iar meritul este al celor care formeaza coalitia anti-presedinte.

Cel mai inspirat politician

La nivel local nu s-a remarcat nici unul dintre politicieni. Singura vedeta a fost Traian Basescu, care, in saptamina trecuta, s-a dovedit mai mult neinspirat decit inspirat.

Cele mai tari declaratii

"Cred ca majoritatea romanilor, ma refer la cei 51% care l-au votat pe Traian Basescu, ar trebui sa plece capul acum. Acestor oameni ar trebui sa le fie rusine ca s-au lasat pacaliti", a declarat consilierul local PSD Lucretia Rosca.

"Prioritatea PNL in acest moment este actul de guvernare. Principala noastra preocupare este sa asiguram functionarea institutiilor statului in perioada urmatoare pentru ca reformele economice si sociale pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare sa poata fi duse la indeplinire", a declarat deputatul PNL Emil Strunga.