Scrutinul consumat in urma cu o saptamana a lasat in urma sa cateva zambete, dar si o serie de pareri de rau si incercari de disculpare pentru rezultatele obtinute.

Bucuria naste speranta...

Cel mai important partid al ultimei saptamani este de departe Partidul Liberal Democrat, care nu-si mai incape in piele de bucurie pentru rezultatele neasteptate obtinute la europarlamentare. Tocmai de aceea, liberal-democratii au inceput sa-si faca fel de fel de vise pentru alegerile viitoare, fiind chiar siguri ca au mari sanse ca in primavara anului viitor sa cA¢stige Primaria Galati, mai multe primarii din judet si cateva locuri bunicele in Consiliul Local si Consiliul Judetului. Totodata PLD pare sa fi prins si mai mult curaj si nu scapa nicio ocazie pentru a arata Primariei domeniile in care nu-si face bine treaba. Conservatorii nu se lasa

Cea mai activa formatiune politica este reprezentata in aceasta saptamana de Partidul Conservator, care, desi a obtinut la nivel central un scor mic la ultimul scrutin, la Galati a depasit orice asteptari. Tocmai de aceea presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Conservator, Eugen Durbaca, a fost ales membru de onoare in comisia care a decis ce presedinti de filiale, care nu au obtinut 5% la alegeri, sa plece acasa si cine mai merita o a doua sansa. Pe lA¢nga acestea, conservatorii au fost ocupati pA¢na peste cap cu pregatirile de Ziua Nationala, dar si cu ideea de a aduce cateva modificari la Codul Penal.

Activitati post-alegeri

Cel mai implicat partid al ultimelor sapte zile s-a dovedit a fi Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat care, si dupa cateva zile bune de la consumarea dublului scrutin, inca a mai depistat o serie de nereguli care s-ar fi facut, buletine de vot anulate pe nedrept, liste suplimentare batatoare la ochi, organizare care lasa de dorit si lista poate continua. Implicarea aceasta maxima in analizarea ultimelor alegeri nu poate fi decat un lucru profitabil, din care cei de la PNG-CD au de invatat ceea ce au de facut la urmatoarele tururi de scrutin.

Suparat la culme

Cele mai tari declaratii ii apartin in aceasta saptamana vicepresedintelui Organizatiei Judetene a Partidului National Taranist Crestin Democrat, Gerhard Crihana, care s-a aratat extrem de suparat de scorul obtinut la europarlamentare de PNTCD, dar si pe cei de conduc la ora actuala tara. "Suntem un partid distrus, inselat, exact cum e tara la ora actuala", a spus vicepresedintele galatean al PNTCD.