Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, sustine ca Emil Boc va avea nevoie din punct de vedere al imaginii sa faca o serie de inlocuiri in randul ministrilor, deoarece "e nevoie ca populatia sa simta ca cineva a fost sanctionat, ca cineva plateste pentru raul care urmeaza sa se produca".
"Nu va fi Guvernul si nu va fi Emil Boc. Prin urmare, vor fi unii ministri. Mai importanti sau nu. Cei nepolitici. Pentru a se face loc si unor 'independenti'. Se creeaza 'tapi ispasitori' care sa fie oferiti pe tava multimii nemultumite", scrie Nastase pe blogul sau.
El aminteste de replica lui Boc de dupa respingerea motiunii de cenzura in care premierul sustine ca simte o mare responsabilitate.
"Responsabilitatea ar fi insemnat sa stranga randurile si sa faca ceea ce lumea astepta de la el: sa ia masuri anti-criza si sa protejeze populatia. Ce face el in schimb? Ia masuri impotriva populatiei si ofera tinte false pentru cei nemultumiti. Da satisfactie colegilor de partid care vor sa se rafuiasca cu alti colegi de partid. Daca nu face asta, e constient ca o parte din colegii sai vor pregati, in toamna, o 'motiune de cenzura' impotriva sa iar Basescu ar putea aduce in locul lui pe cineva care sa obtina un contact mai bun cu strainatatea pentru a 'repara' credibilitatea externa a regimului", mai spune Nastase.