Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 4 februarie 2011.

• Presedintele Traian Basescu participa azi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European. Sunt sigur ca, acum, dupa arestarea lui Constantin Nicolescu si a unui regiment de vamesi si politisti, Sarkozy nu numai ca o sa-l imbratiseze si va accepta sa discute cu Basescu, dar o sa-si puna cenusa in cap pentru banuiala nedreapta, cum ca in Romania ar exista coruptie la nivel inalt, iar procuratura si unii judecatori actioneaza la comanda politica. Va spun ceva care ramane intre noi, adica n-as vrea sa afle Sarkozy. La Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei din ianuarie, mult iubitul si stimatul nostru Conducator a anuntat ca in februarie vor avea loc arestari. Fiindca stim bine ca, nu El face arestarile si nici dosarele procurilor nu le-a vazut, e clar ca Barabulea ala cu flacara violet ii ghiceste viitorul.
• Hotarat lucru. Basescu are succes la femei. La, deja, bine cunoscutele admiratoare: Ridzi, Roberta Anastase, Elena Udrea, Rodica Culcer, Andreea Pora, Sabina Fati, Alinuta Mungiu, s-au adaugat cu pasiune si dedicare Mihaela Naftanaila si Ondine Ghergut, "ziariste" la "Romania libera". Ultima semneaza un articol acuzator: "Senatul este vinovat pentru noile alegeri de la CSM". Asta sa fie cel mai mare necaz. Dar despre foamea si saracia din jurul tau, de ce nu scrii ? Cine sunt vinovatii, fata babei ?
• Ca veni vorba de Culcer. Am citit in stirile de saptamana viitoare, ca Rodicuta Culcer e preferata Imparatului la sefia Consiliului de Administratie al TVR. De cand s-a intors la televiziunea PDL-ului, deci, dupa perioada de proba, in care a reusit sa termine cincinalul in patru ani si jumatate, asa, ca o adevarata stahanovista-leninista, Rodicuta o sa-i ia locul lui Sandu Lazescu, care e cam defetist, cam sovaielnic in fata Opozitiei si mai actioneaza si sectar.
• E bine. E bine, cand pe "Romania libera" a apucat-o grija de Alianta PSD-ACD. E un semn clar, cum ca Basescu si ai lui nu vad viitorul in roz. Alinuta Mungiu scria ca Opozitia se scufunda, iar azi, un oarecare ne explica de la catedra: "Cel mai bun lucru este sa explicam, de ce ne indreptam spre un regim de tip fascist sub noua coalitie de stanga." In loc sa inventezi diversiuni, pretinzand ca ne dai lectii, mai bine ti-ai face chiar tu lectiile, tovarase propagandist al sectiei de propaganda a PDL (a se citi PCR). N-ar fi mai bine ca, mai intai sa iti explici tu, de ce pleaca medicii si profesorii din tara, de ce se inchid sute de spitale si scoli, de ce a furat Guvernul Boc pensiile militarilor, de ce se scumpesc gazele, TVA-ul, de ce acest regim a devenit insuportabil si profund nepopular ?
• Vicepresedintele PDL, Cezar Preda, le-a retezat-o scurt colegilor de partid, pentru gresita lor strategie de comunicare. De-acum inainte, vor putea sa participe la emisiuni televizate doar in pauzele de masa sau in afara programului. Draga Preda, matale esti om serios, cu experienta si stii bine ca nu repozitionarea paturilor e problema, ci participantii, care trebuie inlocuiti cu neparticipanti. Altfel spus, dupa toate blestematiile pe care le-ati facut, nu va mai scapa nici Sebastian Lazaroiu si nici macar Vasile Dancu, mari strategi in probleme de comunicare. Cezar le-a mai spus sa nu se mai certe in direct. Bine, bine, dar daca nu se cearta, ce altceva ar mai sti sa faca ? Doar n-o sa se apuce sa fure in direct, cu toate ca la noi, nici asta n-ar fi de mirare.
• Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului privind extradarea intre Romania si Siria. Uraaa ! Hayssam va fi extradat si vom afla adevarul ! Am glumit. Stati linistiti ! Nu aflam nimic, iar Hayssam nu ne va mai bucura vreodata cu prezenta sa pe teritoriul romanesc.
• "Privatizarea managementului se va intampla la: Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Hidroelectrica", ne-a anuntat premierul Boc. Sigur, a explicat si cat de bine o sa fie dupa aia pentru oameni. Pentru oamenii lui. Fiindca se privatizeaza profitul acestor societati, in timp ce pierderile vor fi nationalizate si platite de contribuabili, adica de noi. Nu mai spun ca preturile vor fi la liber, fara nicio bariera sau control, asa ca onorabilul Boc o sa vina sa ne spuna, ca sunt societati private si nu poate sa se amestece in politica lor de preturi, asa cum face acum cu benzina. Hai ca te mai votam o data !