Toti ministrii democrati sint batuti in cuie, chiar daca in ultimul timp s-a tot vorbit la nivel central ca unii dintre acestia si-ar putea pierde functiile.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mircea Toader, presedinte al Organizatiei Judetene PD Galati, ne-a declarat ca nici unul dintre ministrii democrati nu se afla in pericol de a fi schimbat. Declaratia a venit ca reactie la faptul ca in ultimul timp s-a tot vorbit la nivel central ca unii dintre ministrii Partidului Democrat si-ar putea pierde functiile. Conform celor vehiculate in presa centrala, vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a declarat ca in cazul in care conducerea organizatiei va decide ca exista persoane a caror prestatie in 2005 nu a fost corespunzatoare, acestea vor face subiectul remanierii. Tot in presa centrala se arata zilele trecute ca unele surse din Alianta sustin ca democratii il au in vedere pe ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. "Ceea ce se spune despre o eventuala demitere a lui Gheorghe Dobre reprezinta simple speculatii. Din pacate nu stiu cine are interesul sa raspindeasca aceste zvonuri. O analiza in acest sens se face doar in cadrul Colegiului Director. Tot zvonuri sint si vorbele referitoare la demiterea mai multor ministri democrati. Chiar azi (ieri - n.a.), in cadrul Biroului Permanent, i s-a comunicat ministrului Dobre ca are sustinerea politica a PD", ne-a declarat secretarul de stat Mircea Toader.

An pozitiv pentru ministrii PD

Mircea Toader ne-a mai declarat ca in opinia sa toti ministrii PD au dovedit anul trecut ca sint in stare sa indeplineasca toate cerintele UE in vederea integrarii tarii noastre in structurile europene. Pentru a-si sustine opinia democratul a facut un top 3 al ministerelor conduse de reprezentati ai PD. "Anul trecut cel mai bun minister a fost cel al Administratiei si Internelor. Ministrul Vasile Blaga, desi e civil, a reusit sa faca refoma intr-o institutie militarizata. Au fost puse in practica 240 de masuri dintre cele cerute de Uniunea Europeana. Pe locul doi se afla Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, iar pe trei se afla Ministerul Integrarii Europene. In acest ultim caz, dupa ce Anca Boagiu a fost instalata in functia de ministru, Romania a avut pentru prima data un raport de tara pozitiv", ne-a mai declarat secretarul de stat din cadrul MAI, Mircea Toader.