Cotidianul.ro : Dupa atacul PDL la adresa USL. Vosganian: "256 rimeaza cu Nastase. Dar si Basescu rimeaza cu Eminescu"

Dupa ce europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris, pe blog, despre evenimentele politice de vineri atacand USL, Varujan Vosganian raspunde, aratand lipsa de argumente a afirmatiei lui Preda, potrivit careia "256 rimeaza cu Nastase".
"Acest tip de campanie care incearca sa sugereze ca oricine doreste demiterea lui Traian Basescu este neaparat un infractor sau complice al unor infractori nu face decat sa invenineze si mai mult atmosfera publica din Romania. Faptul ca 256 rimeaza cu Nastase nu poate tine loc de argument. Si Basescu rimeaza cu Eminescu, dar putem, oare, sa tragem vreo concluzie de aici?", se intreaba Varujan Vosganian.
"Culmea este ca cei care utilizeaza acest argument sunt reprezentantii politici ai unui guvern care a pierdut increderea romanilor tocmai din cauza coruptiei si opulentei, cu atat mai ostentative cu cat ele se petreceau pe fundalul saracirii populatiei. In orice comparatie, oricat de partinitoare, intre Traian Basescu si Crin Antonescu, argumentul onestitatii, luand drept criteriu raporturile de orice fel cu justitia, nu-l pot avantaja pe cel dintai.
Din 2005 si pana azi Romania o duce tot intr-o cearta. Ca politica inseamna disputa, asta putem intelege. Dar ca locul scenei il iau culisele, ca locul performantei economice il iau performantele electorale, ca oamenii ajung sa dea nume institutiilor in loc ca institutiile sa dea prestigiu oamenilor, ca a da vina pe altii este mai important decat a reusi in propriile proiecte a devenit o realitate atat de obsedanta, de obositoare si de costisitoare, incat ceva trebuie schimbat cu neintarziere.
Campania privind referendumul trebuie tratata cu toata seriozitatea. Nu e vorba doar de a explica de ce acest fel de a conduce al lui Traian Basescu nu facea decat sa crispeze, sa invenineze si sa iroseasca energiile acestei tari. Noua putere politica din Romania trebuie sa dea un triplu raspuns: romanilor care au votat-o, opiniei publice internationale si institutiilor europene care suspecteaza o lovitura de stat si agendei publice, care e urgenta si neinduplecata. Nici o ezitare, dar, in acelasi timp, nici un exces nu trebuie permise".
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris pe blog ca "un singur nume nu a fost rostit, in timpul ultimelor evenimente legate de suspendarea presedintelui Basescu, desi importanta lui in declansarea suspendarii e capitala, respectiv Adrian Nastase. Preda a afirmat ulterior ca "256 rimeaza cu Nastase".