Conservatorii vor analiza saptamina viitoare daca mai are rost ca partidul lor sa ramina la guvernare. Desi sustin ca nu s-a luat inca o decizie in acest sens, reprezentantii PC lasa sa se inteleaga faptul ca doar in anumite conditii vor ramine in Coalitie.

Conservatorii vor analiza saptamina viitoare daca PC trebuie sa ramina la guvernare alaturi de partenerii din Coalitie. Subiectul va fi dezbatut in cadrul sedintei Biroului Politic National ce va avea loc pe 21 ianuarie. La intilnirea de la Bucuresti va lua parte si o delegatie de la Galati, din care va face parte presedintele Organizatiei Judetene a PC, Eugen Durbaca, si deputatul Liviu Bogdan Ciuca. "La aceasta sedinta se va pregati Congresul PC, care va avea loc in 12 februarie. La sedinta Biroului Politic se va pune problema retragerii PC de la guvernare. Motivul pentru care se vor purta discutii in acest sens este constituit de faptul ca nici una dintre promisiunile majore facute de noi in campania electorala nu a fost realizata, nefiind sprijinite de colegii de Coalitie", ne-a declarat Liviu Bogdan Ciuca. Promisiunile la care conservatorul face referire sint trei proiecte de legi ce au fost sustinute de PC, dar care nu au primit si sprijinul Aliantei D.A. Mai exact e vorba de Legea Voiculescu (controlul averilor obtinute pe cai ce ocolesc legea), reducerea TVA la produsele de baza si introducerea votului uninominal. Chiar daca reprezentantii PC se arata suparati pe modul in care colegii din Coalitie inteleg sa-i sprijine, Bogdan Ciuca a subliniat ca PC nu si-a stabilit ca obiectiv iesirea de la guvernare, ci doar cautarea unor solutii pentru punerea in aplicare a promisiunilor facute la alegerile din 2004. "Trebuie retinut ca nu exista o strategie in sensul retragerii PC de la guvernare. Nu ne-am propus sa trecem in opozitie, dar vrem ca cele trei legi sustinute de noi sa depaseasca stadiul de proiect si sa fie votate in Parlament", a mai declarat deputatul Ciuca.

Semnale din teritoriu

Intrebat daca motivul pentru care PC vrea sa plece de la guvernare are legatura cu rezultatele slabe inregistrate de actualul executiv in anul trecut, conservatorul Bogdan Ciuca ne-a declarat ca oamenii de rind sint suparati si pe Putere, si pe Opozitie. "Nici un partid politic nu a crescut in ochii electoratului. 2005 a fost un greu. Greutatile au fost create de natura, dar si de clasa politica, in ansamblu. Nici Opozitia, nici Puterea nu au avut o evolutie buna in fata electoratului. E nevoie ca oamenii politici sa-si refaca agendele in functie de nevoile cetatenilor. In acest moment politicienii si romanii traiesc in Romanii paralele. Spre exemplu, in vara anului trecut, la Bucuresti, se vorbea de alegeri anticipate, iar in Galati oamenii nu stiau cum sa scoata apa din case", a marturisit deputatul conservator Liviu Bogdan Ciuca.