Blogul lui Constantin Gheorghe: Moscova mizeaza pe Basescu!

Am si eu o intrebare: de ce il ajuta Moscova pe traian Basescu? Comentariile "Vocii Rusiei", aparent favorabile USL si suspendarii lui Traian Basescu, vin sa confirme, atat de clar si de raspicat amestecul Moscovei in "lovitura de stat" de la Bucuresti, incat stai si te intrebi daca nu cumva rusii s-au tampit iremediabil?
Dupa care iti amintesti ca rusii joaca sah, nu bambilici, si ca interventiile consecutive ale unui oficios al Kremlinului trebuie sa aiba un alt sens. Rusii nu sunt tampiti, sa-si inchipuie ca NATO sau UE vor tolera ca o tara membra sa fie condusa de un guvern marioneta al Moscovei. Nici macar nu incearca asa ceva. Pentru ca nu le foloseste cu nimic.
In schimb le foloseste de minune un tip precum Basescu, aflat in treaba la Bucuresti. Asa se pot folosi de argumentul "agresivitatii Bucurestiului" pentru a construi legaturi mai puternice cu Ucraina si cu Republica Moldova, si pentru a elimina cat mai mult din influenta occidentala din cele doua tari, cu minoritati rusofone semnificative. Cu cat festivalul rusofobiei din Romania este mai grotesc, cu atat Moscova poate manipula mai bine sentimentele rusofonilor din Moldova si din Transnistria.
Asadar, nu pe Ponta sau Antonescu mizeaza Moscova, ci pe Basescu! Le-ar lipsi teribil, in astia doi ani jumatate! Si atunci ii dau o mana de ajutor, publicand comentarii inepte, pentru uzul cretinilor "de dreapta", care reactioneaza fix cum isi doresc rusii. Ii cunosc prea bine, stiu la ce cuvinte cheie raspund. I-au conditionat deja! Sa anulezi simtul critic al unor intelectuali, totusi, este o performanta, nu credeti? De unde se vede ca FSB ramane un adversar redutabil pentru oricine din lumea asta. Pentru prostii din Romania nici nu trebuie sa se intrebuinteze. Ei se excita singuri, in masa!