Pro memoria (din nou): cand presedintele PNL, Crin Antonescu, a propus alcatuirea unui program alternativ al opozitiei, prezentarea unui candidat de prim-ministru independent si demararea demersurilor de convingere a UDMR sa participe la refacerea majoritatii parlamentare din vremea proiectului Johannis, Ponta nu doar ca s-a opus, ci, in plus, PSD a votat sanctionarea lui Geoana pentru ca a sustinut un punct de vedere similar cu al PNL. Dupa care PSD s-a pronuntat pentru ceea ce votase contra (lui Geoana). Iar acum descopera apa calda. Anume, necesitatea alternativei. Si clameaza opozitia unita. In cuget si-n simtiri,in Parlament. Si mai ales, in vizita la Cotroceni, ca sa-l distreze pe Basescu.
Nu e nevoie de nici o "constructie" si alte frectii clamate de Ponta, micul fanfaron si un pic mai marele fariseu. Asta n-ar face decat sa striveasca PNL, intre PSD si PD-L, aripile FSN, ca sa se reuneasca dupa alegerile din 2012, dupa ce vor fi pus pe fuga electoratul liberalilor.
Incompatibilitatile care vor exista mereu intre PNL si PSD sunt secundare fata de imperativul scoaterii tarii de sub ocupatia regimului Basescu, dar nu pot fi escamotate. Pot fi, insa, neutralizate. Daca voia intr-adevar sa dea jos regimul Basescu, Victor Ponta ar fi acceptat din start propunerile logice si de bun simt ale lui Crin Antonescu, aplicabile pragmatic.
Ce urmarim? Rasturnarea regimului. Cum? Prin schimbarea majoritatii parlamentare. Cum? Prin convingerea unei parti a guvernarii actuale sa sustina opozitia. Care parte? UDMR si grupul celorlalte minoritati. Cum ii convingi? In nici un caz prin atacuri tribale de genul celor practicate de PSD-PC pana acum. Si nici prin fandoseli sau infantilisme. Numai prin seriozitate si garantii. Seriozitatea unui program de guvernare pentru scoaterea tarii din dezastru, la care sa fie invitati sa participe UDMR si minoritatile, intr-un guvern de avarie, pe care sa-l conduca un independent agreat de toate partidele in cauza si care sa fie format din profesionisti sustinuti politic.
Daca PSD chiar ar vrea inlaturarea guvernarii catastrofei nationale, ar lasa frectiile si ar actiona impreuna cu PNL pentru convingerea UDMR si a celorlalte minoritati sa voteze viitoarea motiune de cenzura. Fara asta, orice alt demers e egal cu zero rezultate.
Din pacate, PSD prefera sa fie presul lui Basescu, ca sa-i traga presul lui Crin Antonescu.

Sursa: roxanaiordache.wordpress.com