Reprezentantul colectivului de sustinere a lui Sorin Oprescu creat in judetul Prahova, Romeo Hanganu, a afirmat, vineri, ca dupa alegerile prezidentiale "intentia este sa se infiinteze un nou partid de stanga", care ar urma sa se numeasca Alianta Nationala a Stangii Democrate.
Candidatul independent Sorin Oprescu are un "colectiv de sustinere" in judetul Prahova, liderul acestuia fiind fostul presedinte al PD Prahova, Romeo Hanganu, care a ocupat functiile de primar al Ploiestiului si prefect de Prahova.
Hanganu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ca sediul de campanie pe care Sorin Oprescu il va avea la Ploiesti va fi situat intr-un spatiu inchiriat in incinta Universitatii "Spiru Haret" din Ploiesti.
Fostul lider al PD Prahova a afirmat ca pana in prezent colectivul de sustinere a lui Oprescu a strans deja 4.000 de semnaturi pentru acesta si intentioneaza sa stranga in Prahova 12.000 de semnaturi.
In acest context, Romeo Hanganu a spus ca "se intentioneaza ca imediat dupa alegeri sa se infiinteze un nou partid de stanga", care ar urma sa se numeasca Alianta Nationala a Stangii Democrate. El a sustinut ca are "o singura ambitie", aceea de a aduce in viitoarea formatiune politica "tot ce este mai bun in Prahova", respectiv cele mai importante personalitati din diverse domenii socio-profesionale la nivel judetean. Romeo Hanganu nu a precizat daca Sorin Oprescu ar urma sa aiba vreo functie in viitoarea formatiune politica, spunand doar ca "nu este un secret pentru nimeni" ca s-a mai vehiculat ideea infiintarii unui nou partid de stanga.
De asemenea, Romeo Hanganu a mai spus ca va incerca sa creeze comitete de sustinere pentru Sorin Oprescu in toate cele 12 colegii uninominale de deputat din Prahova.
Intrebat cum a ajuns sa reprezinte comitetul de sustinere a candidatului Sorin Oprescu, fostul lider al PD Prahova, care a pierdut aceasta functie in 2004 cand la sefia filialei a fost aleasa Roberta Anastase, a explicat ca este prieten cu Sorin Oprescu si are o relatie foarte buna cu Octav Cozmanca, acesta fiind cel care l-a convins sa se inscrie in Partidul Umanist condus de Dan Voiculescu si sa candideze, in 2004, pe listele de deputati ale PSD + PUR.
Fostul lider social-democrat Octav Cozmanca arata in 20 septembrie, prin scrisoarea deschisa prin care anunta ca se autosuspenda din PSD, ca intentioneaza sa constituie o Alianta de stanga in situatia in care PSD nu va redeveni cea mai importanta forta politica din Romania.