Presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat ieri ca reprezentantii comunitatii romanesti din cele doua judete sunt in contact permanent cu Presedintia pentru a vedea cand pot fi primiti de Basescu.
Conform lui Baciu, o delegatie comuna din judetele Covasna si Harghita, compusa din politicieni, primari, lideri ai unor organizatii civice, dar si reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe, se va deplasa la Palatul Cotroceni in momentul in care seful statului va avea timp pentru a o primi. "Dorim ca presedintele Traian Basescu sa asculte si problemele noastre, ale comunitatii romanesti fata de politica expansionista al lui Markó Béla in multe domenii", a spus liderul democratilor din Covasna.
De asemenea, se intentioneaza prezentarea situatiei economice, a investitiilor, precum si a problemelor sociale din aceasta zona a tarii. "In judetul Covasna se face mult mai putin de catre cei aflati in functii decat in alte judete, din acest motiv am ajuns unde suntem. Este vorba de incompetenta, niciodata nu au fost interesati sa faca ceva in interesul comunitatii locale", a spus Baciu. Din delegatie va face parte si primarul democrat al comunei Valea Crisului, Silviu Ioachim, care intentioneaza sa-i prezinte presedintelui problemele cu care se confrunta de mai multi ani. El sustine ca Valea Crisului a ramas in urma fata de alte comune din judetul Covasna pentru ca a fost "faultata de consiliul judetean condus de UDMR". (A.M.)