Senatorul PSD, fost ministru al Justitiei, a anuntat ieri, in plenul Camerei Superioare a Parlamentului, ca a demisionat din PSD, afirmind ca ar fi trebuit sa faca acest gest inca din anul 2003.

Istoria unei demisii ratate

Fostul ministru al justitiei a sustinut ca in vara anului 2003 "o cunoscuta judecatoare, prietena doamnei Macovei, reprosa unui domn cu nume de floare" ca nu reusea sa o "lichideze". Un alt moment in care Rodica Stanoiu (foto) a spus ca ar fi trebuit sa demisioneze din partid a fost in luna martie a anului 2004, cind seful Cancelariei premierului de atunci, Alin Teodorescu, sustinea ca de la Bruxelles a sosit informatia potrivit careia capul Rodicai Stanoiu trebuie sacrificat. Cel de-al treilea moment in care Rodica Stanoiu regreta ca nu si-a inaintat demisia este cel de dupa Congresul PSD din anul 2005. Ea le-a multumit pentru colaborare lui Ion Iliescu si Mircea Geoana si le-a prezentat scuze ca a luat aceasta decizie singura, fara a consulta pe nimeni. Rodica Stanoiu a subliniat, totodata, ca nu este necesara "inventarea de pretexte pentru o ineficienta a Comisiei pentru abuzuri" din Senat, pentru a fi inlaturata de la conducerea acesteia. "Comisia pentru cercetarea abuzurilor a fost una dintre cele mai eficiente si nu doresc ca Adrian Paunescu sa fie victima mea", a spus Rodica Stanoiu, referindu-se la zvonurile privind iminenta inlocuire, de catre PSD, a sa si a lui Paunescu de la presedintia unor comisii parlamentare.

Cu degetul spre CNSAS

Ea a calificat drept inimaginabil linsajul "aproape fizic si mediatic la care a fost supusa de catre CNSAS", institutie aflata sub control parlamentar. Totodata ea a sustinut ca "nu va precupeti nimic" in lupta sa cu CNSAS, deoarece nu-i este frica de aceasta institutie. Fostul ministru al Justitiei a facut un apel la colegii parlamentari sa constituie o comisie de ancheta care sa cerceteze ceea ce se intimpla la CNSAS. "Modul in care parlamentarii coboara de acolo, modul in care totul se afla dinainte, trebuie sa va dea de gindit", a afirmat Rodica Stanoiu. Ea a anuntat ca va sesiza astazi Parchetul General pentru scurgerile de informatii din CNSAS, care, potrivit fostului senator PSD, vin de la cei prezenti in institutie si de la directoarea de la "informatii", si nu de la functionarii din CNSAS.