Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si mai multi reprezentanti ai PD-L la manifestarile de ieri de la Tebea, judetul Hunedoara, au fost huiduiti de persoanele prezente la manifestarile de omagiere a lui Avram Iancu. Dupa depunerea de coroane la mormantul lui Avram Iancu din cimitirul din Tebea, in cadrul manifestarilor de ieri a fost oficiat un Te Deum.
La sfarsitul ceremoniei, cand oficialitatile - intre care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si alti reprezentanti ai PD-L, precum primarul din Arad, Gheorghe Falca, si secretarul Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu - au vrut sa iasa din cimitir au fost huiduite de persoane care nu au fost lasate sa intre in cimitir. Oamenii au strigat "Hotii, hotii", intreband "Unde este flota? Unde este CFR-ul?".
Din cauza acestui incident, delegatia oficiala a fost nevoita sa se intoarca si sa iasa din cimitir pe o alta poarta. Ulterior, Roberta Anastase, reprezentantii PD-L si prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, au plecat spre platoul de la Tebea, unde a avut loc o serbare campeneasca si unde au fost amplasate corturi ale formatiunilor politice. Delegatia PD-L s-a oprit la cortul filialei hunedorene a partidului, unde Anastase a fost intampinata cu "pita de Pecica".






Avram Iancu, unul dintre conducatorii revolutiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a nascut in anul 1824, la Vidra, in Muntii Apuseni, intr-o familie de moti instariti. A studiat dreptul la Cluj si a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Cris, fiind ingropat la Tebea, judetul Hunedoara, langa "Gorunul lui Horea".