Lui Valentin Zeicu, directorul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime, oficial ii merge bine - dupa cum a declarat, sub forma de gluma, chiar acesta. "Sunt in cursul procesului de inscriere in Partidul Democrat", a declarat Zeicu, dupa o perioada in care nu a vrut sa recunoasca, dar nici sa infirme faptul ca in Partidul Conservator nu se mai simte "acasa". "Chiar daca suna a divort ceea ce se intampla, este de fapt o chestie bazata pe ratiune, nu vreau sa plec cu ranchiuna, si nici sa provoc suparare noii conduceri a PC Constanta", a tinut sa adauge Valentin Zeicu, cel care, la un moment dat, a fost presedintele interimar "de rezerva" a lui Dan Voiculescu pentru toate situatiile de criza ivite in filiala constanteana a partidului. Iar din cate se vede, "rezerva" s-a saturat sa fie rezerva, iar noua conducere a PC a pus capac situatiei.
"Exista acum o echipa noua la PC Constanta, au viitorul in fata, le urez succes. Eu, unul, nu particip la cursa asta, nu mai vreau pentru ca deja incepusem sa imbatranesc in PC", si-a justificat Valentin Zeicu decizia de a-si lua "la revedere" de la partidul in care a fost cat pe ce "sa implineasca" 11 ani de activitate. "Toti cei de acolo nu mai vorbesc acum aceeasi limba cu mine, sau poate ca eu nu mai vorbesc aceeasi limba cu ei. Aveam nevoie de traducatori ca sa ne intelegem, ori lucrul acesta nu este normal, e prea mult", a declarat directorul CN ACN. Valentin Zeicu a precizat ca nu mai doreste sa se regaseasca in PC, decizia fiind insa una strict personala, fara nici o legatura cu vreo presiune venita dinspre PC, PD sau alt partid. "Apoi, la PD sunt marea majoritate a colegilor mei pe care ii cunosc, parte din ei din punct de vedere profesional", a afirmat Valentin Zeicu.

Decizia de fond a fost luata, urmeaza formalitatile

Cat despre faptul ca s-a ferit sa comenteze sau sa anunte presa despre decizia luata, lasandu-l pe presedintele Organizatiei Judetene a PD Constanta, Stelian Dutu, sa faca "onorurile", Valentin Zeicu a motivat ca "deocamdata nu am completat adeziunea". "Decizia de fond eu am luat-o, dar sunt in acel proces formal... trebuie sa completez adeziunea, dar stiti cum e la sfarsit de an, lumea mai are si alte probleme pe cap", a marturisit Valentin Zeicu.