Reprezentantii organizatiilor de revolutionari i-au solicitat ieri public presedintelui Traian Basescu sa-i demita din functii pe acei demnitari care au avut o implicare negativa in evenimentele din decembrie 1989. Ei au dat publicitatii o “lista a rusinii“, ce contine numele unor persoane care, conform unor dovezi directe sau indirecte, au participat la reprimarea Revolutiei Romane. Pe lista figureaza numele fostului presedinte Ion Iliescu, al consilierului de stat Constantin Degeratu si al sefului Statului Major al Armatei, Eugen Badalan.
“In cazul in care nu va lua nici o decizie, nici de schimbare a celor pe care domnia sa i-a investit, nici de schimbare a celor care sunt vinovati de sangele eroilor din decembrie 1989, atunci nu avem altceva de facut decat sa pichetam Palatul Cotroceni si, daca va dori domnul presedinte, vom avea o discutie cu dansul“, a declarat Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie.
Legat de acuzele care i se aduc, generalul de armata Constantin Degeratu a declarat ca nu intentioneaza sa-si dea demisia din functia de consilier de stat la Departamentul Securitatii Nationale din Administratia Prezidentiala. “Daca as demisiona acum, asta ar fi considerata in mod cert ca o recunoastere a invinuirilor“, a precizat Degeratu.