Restructurarea politica a PSD, de care vorbesc de zile intregi liderii de la Bucuresti ai partidului, a capatat la nivel local forma unor vendete. In mai multe filiale pesediste a inceput sa curga cu reclamatii la adresa sefilor locali ai PSD pentru ca imaginea acestora sa fie patata in apropierea congresului.

Mai multi reprezentanti ai PSD Brasov au trimis o scrisoare deschisa lui Ion Iliescu si lui Adrian Nastase, cerandu-le liderilor PSD sa se implice in rezolvarea unei probleme interne ale organizatiei brasovene a partidului si solicitand demisia presedintelui PSD Brasov, Constantin Nita.
“Va solicitam ajutorul in realizarea unei analize obiective a situatiei in care se afla presedintele organizatiei judetene a PSD Brasov, ca urmare a informatiei larg mediatizate privitoare la relatia acestuia cu mafia italiana. Consideram ca procesul intentat fostului consilier prezidential Zoe Petre si declaratiile sub juramant in fata instantei judecatoresti a fostului presedinte Emil Constantinescu aduc grave acuzatii ce nu trebuie asociate cu organizatia in fruntea careia se afla Constantin Nita“, se arata in scrisoare.
Documentul este semnat de Ioan Seche, Iancu Vespasian si Toma Dobrogeanu, toti lideri locali ai PSD.
Saptamana trecuta, Emil Constantinescu a fost audiat la Brasov, in calitate de martor, in procesul penal intentat, in 2002, de deputatul PSD Constantin Nita impotriva lui Zoe Petre, dupa ce aceasta a acordat un interviu ziarului “Evenimentul Zilei“, facand referiri la presupusele legaturi ale omului de afaceri Paul Brenner si a acolitilor acestuia cu persoane din PSD Brasov, printre care si Constantin Nita.

Un alt Rus se da la Nastase

In acelasi timp, fostul presedinte al PSD Alba, avocatul Ioan Rus, a anuntat ca intentioneaza sa candideze pentru presedintia filialei judetene si a acuzat conducerea din Alba a partidului, dar si pe cea nationala, de “purtari dictatoriale“. Ioan Rus l-a acuzat si pe presedintele PSD, Adrian Nastase, ca este unul dintre principalii vinovati pentru ca partidul a pierdut alegerile.
Fostul lider al PSD Alba sustine ca “din cauza alegerilor locale si generale, precum si a lipsei de comunicare intre actuala conducere a PSD Alba si organizatiile locale din judet din PSD au plecat cateva mii de membri“.
Rus l-a acuzat pe actualul presedinte al PSD Alba, Liviu Mugurel Sarbu, ca, in loc sa se preocupe de intarirea organizatiei, a incercat sa-i inlature pe cei care l-au sustinut pe el, fostul lider al filialei judetene.

Afara si cu Dan Nica!

Vicepresedintele PSD Galati, Dorin Meran, i-a solicitat ieri presedintelui filialei locale, deputatul Dan Nica, sa demisioneze din functie si sa-si asume raspunderea pentru esecul alegerilor din 2004. “Este firesc si democratic sa-i cer demisia lui Dan Nica din functia politica pe care o ocupa, avand ca argument rezultatele slabe obtinute atat ca presedinte al PSD Galati, cat si ca director de campanie al PSD in alegerile generale“, a declarat Meran. El spune ca sub conducerea lui Dan Nica PSD Galati a pierdut conducerea administrativa a judetului, majoritatea in Consiliul Judetean Galati si in consiliile locale municipale Galati si Tecuci si un post de deputat.