ImpactNews informeaza: Posibila intalnire USL-UDMR-minoritati, saptamana viitoare, pe tema reorganizarii
UDMR si grupul minoritatilor vor da curs invitatiei USL de purtare a unui dialog pe tema reorganizarii teritoriale si legilor electorale, sustin surse parlamentare. Luand act de variantele de reorganizare vehiculate pe scena politica, dar si de ultima solutie sugerata de presedintele Basescu, cea a constiturii a opt megajudete (regiuni) plus pastrarea Covasnei si Harghitei in limitele actuale, liderii Uniunii si cei ai minoritatilor cauta sa se foloseasca de invitatia USL pentru a crea anumita presiune asupra PDL pe aceste teme.
"Nu vedem de ce nu am da curs invitatiei. Noi suntem deschisi la orice discutii care privesc interesul national. O decizie in acest sens o vom lua la Consiliul Reprezentantilor Unionali de sambata" ne-au declarat sursele citate.
Si grupul minoritatilor ar fi oferit un raspuns afirmativ liderilor USL. O intalnire USL-UDMR-minoritati ar putea avea loc saptamana viitoare, dupa sedinta CRU de sambata si sedinta coalitiei de luni.
"Dam curs la invitatia oricui. Vom da curs invitatiei", a spus liderul grupului minoritatilor nationale Varujan Pambuccian, citat de Mediafax.
Copresedintii Uniunii Social Liberale au trimis, miercuri, cate o scrisoare conducerii UDMR si grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, invitand la dialog pe tema reorganizarii administrativ-teritoriale si modificarii legislatiei electorale.
Scrisoarea, semnata de Victor Ponta si Crin Antonescu, nu precizeaza o data la care ar urma sa aiba loc aceste discutii, mentionandu-se doar ca, in functie de raspunsul pozitiv al UDMR si grupului minoritatilor, acestea vor fi stabilite ulterior, de comun acord.