Iulian Leca a publicat pe Vox Populi un articol intitulat "Basescianismul, vechea si noua religie a PD-L. Doctrina, istoria si manifestarea in istorie", pe care il puteti citi in continuare.
'Acesta nu este un text apocrif. Sunt fragmente si conspecte din insasi cartea sfanta deschisa a partidului de guvernamant, citate si momente din viata apostolilor basescianismului, pe scurt, esenta unei religii devenita mod de viata printre portocalii. Pentru a stabili coordonatele basescianismului sa ii citim putin pe noii scolastici ai religiei PD-L.
"Cei mai multi dintre noi am venit in partid atrasi de proiectul Traian Basescu. Am venit aici pentru ca PD-L este instrumentul politic si organizational prin care basescianismul se exprima. Surpriza unora ca mine nu a fost ca PD-L nu este de dreapta, ci ca PD-L nu este suficient de basescian. Cred ca, in termenii actiunii noastre politice, ceva mai mult basescianism s-ar cere", Sever Voinescu, primul apostol al basescianimului, fondatorul religiei, citat de agentia de presa NewsIn, in anul de gratie 2010, luna a doua.
Daca cumva esenta religiei a fost pierduta, daca nu i-ati prins inca esenta sau ati ratat sensul ei, acelasi apostol ii traseaza originea si ne aduce aminte cum a ajuns Zeus fondatorul religiei partidului care nu are la baza vreo doctrina de dreapta sau de stanga, ci insasi viata si preceptele zeului atoatecreator.
Citam din nou: "Imi fac datoria de a sublinia contributia foarte importanta a prietenului meu, Toader Paleologu, la aceste de dezbateri prin introducerea in circuitul doctrinar a conceptului de pleasca. Intr-adevar, Toader, conceptul de pleasca ne lumineaza mult cand vorbim despre doctrine", acelasi Sever Voinescu, aceeasi sursa, acelasi moment istoric. Aici autorul citatului face apel si la un alt apostol, o figura de seama in istoria basescianismului, Teodor Paleologu, care a propavaduit primul conceputul de "pleasca", o epifanie centrala in dezvoltarea religiei, incarcata de simboluri si sensuri ascunse atent profanilor anti-basescieni.
Pentru ca basescianismul s-a dezvoltat in ultima perioada tot mai intens si mai plenar in cadrul granitelor Romaniei, au aparut si mai multi cantatori ai gloriei eterne ce transpira in istorie din spiritul basescianismului. Numele celui de-al treilea apostol, unul nostalgic de data asta: Roberta Anastase. "Resimt o mica dezamagire ca adeseori noua ne-a placut sa ascultam ce spunea Traian Basescu, dar ne-a placut mai putin sa le aplicam chiar daca erau evident dorite de cetateni. Am renuntat treptat de a face unele lucruri pe care le spunea. Un pic mai mult de Traian Basescu ar fi necesar la nivelul ideilor si actiunii noastre politice", Roberta Anastase, sefa uneia dintre cele doua camere inutile ale Parlamentului, citata de aceeasi agentie de presa, in acelasi an de gratie al Domnului.
Dar sa ne aducem aminte cu totii de cateva dintre cele mai desavarsite fapte si idei promovate de insusi fondatorul religiei basesciene, cunoscut printre muritori si sub denumirea de Zeus, presedintele care dupa cea de-a doua ridicare la cer s-a retras si se manifesta tot mai rar printre fostii sai parteneri de viata. Sa le luam pe rand, sa conspectam cele mai importante legi si porunci ale basescianismului:
1. Sa nu faci pe nimeni tiganca imputita, decat daca esti sigur ca esti incuiat in masina, telefoanele sunt inchise si nu inregistreaza, geamurile sunt urcate si usile blocate.
2. Sa nu lovesti copiii niciodata in fata camerelor de luat vederi, nici chiar atunci cand te-ai asigurat ca ele filmeaza fara posibilitatea de a fi trucate vreodata imaginile.
3. Sa nu spui niciodata ca demisionezi in 5 minute, mai ales atunci cand stii ca exista o mare probabilitate ca dusmanii pagani sa poata sa iti ia locul, iar tronul sa il pierzi apoi pentru totdeauna.
4. Sa nu minti niciodata, decat atunci cand stii ca adevarul nu mai poate fi aflat de nimeni, pentru ca dovezile stii ca au disparut pentru totdeauna.
5. Sa nu spui exagerezi niciodata cifrele unei statistici, nici in privinta homosexualilor, nici in privinta manelistilor, decat daca stii ca poti sa spui apoi, imediat, ca ai gresit si ca te-ai inselat in evaluari.
6. Sa nu plangi niciodata langa cineva cand esti pregatit sa-i iei locul, decat atunci cand stii ca luandu-i locul vei ajunge mult mai departe decat ar fi ajuns personajul langa si pentru care plangi.
Sunt convins ca exista mult mai multe legi si porunci ale basescianismului, multe alte concepte si invataturi, insa eu atat am putut sa imi aduc aminte. Pagina ramane deschisa, asa cum si istoria dezvoltarii basescianismului ramane sa isi traiasca destinul cresterii si descresterii sale'.