Bogdan Tiberiu Iacob arunca o stire bomba: trei rejectati din PSD pun la cale ceva intr-un restaurant. Analistul crede ca incalcita situatie din PSD, partid care a reusit sa piarda tot ce se putea pierde in ultimii ani si pare incapabil de schimbare, si-ar putea gasi o rezolvare de tip "nod gordian".
Mai exact, un grup de fosti si actuali grei ai partidului, oameni cu experienta, forta financiara, experienta si relatii externe, au decis sa treaca la o actiune radicala, care sa insemne fortarea unei debarcari rapide a conducerii PSD actuale, considerata vinovata de ratarile in serie si de depersonalizarea partidului. In cazul in care aceasta manevra va esua, in perioada imediat urmatoare, planul B este infiintarea unei noi formatiuni, de centru, care sa atace puternic pe o scena politica aflata cam in criza de idei si de resurse, in ultima vreme.
Intre cei care lucreaza la noul proiect se numara, din informatiile Inpolitics, Miron Mitrea (cu un picior inca in PSD), Sorin Oprescu (independent), Dan Ioan Popescu (PC), Cristian Diaconescu (?) si, surpriza, Ioan Rus, liderul grupului de la Cluj (format din alti trei semi-rejectati) care e, si el, satul pana in gat de ce se intampla in randul social-democratilor.
Bogdan Tiberiu Iacob arunca la plesneala si numele mai multor europarlamentari, intre care, Ioan Mircea Pascu si Adrian Severin, ceea ce este o tampenie. Interesant de observat, crede Bogdan Tiberiu Iacob, ca intre initiatorii noii miscari se numara liderii tineri ai PSD alesi la congresul din 1997, cind a avut loc o ampla primenire a conducerii si s-a pornit, cu succes, la recucerirea spectaculoasa, in 2000, a puterii pierdute in fata CDR. Lipseste, ce-i drept, Adrian Nastase. Dar, nu se stie niciodata, crede comentatorul Inpolitics.
O runda de discutii a avut loc , potrivit Impactnews, la un restaurant bucurestean, intre Mitrea, Diaconescu si Oprescu si a durat circa doua ore.
Este al treilea nou partid despre care apar informatii ca este pregatit pentru lansarea la apa in viitorul apropiat, dupa formatiunea UNPR, anuntata de generalii Oprea si Ontanu, zilele trecute, si partidul de stanga pritocit, de cateva luni, de Octav Cozmanca. Asta, desigur, daca nu cumva vom asista la o reunire spectaculoasa a celor trei proiecte intr-unul singur, mai mare. Sub grandioasa umbrela a carmaciului de la Cotroceni.
De ce n-or intra toti acesti rejectati direct in PD-L, ar fi mai cinstit.