Liberalii incep sa-si faca temele pentru actiunile lor in plan politic pentru perioada imediat urmatoare. Daca asupra ofertei politice a PNL privind strategia de modernizare a Romaniei au existat puncte de vedere pertinente si indrumare din partea senatorului Varujan Vosganian, in ceea ce priveste programul de strategii politice a liberalilor coordonarea a revenit senatorului galatean Paul Pacuraru.

Ca la carte

Demnitarul liberal galatean a structurat strategia politica a PNL in patru puncte esentiale: identitatea politica a liberalilor, obiectivele PNL, conjunctura politica actuala si directiile sau alternativa politica a PNL. „Singurul lucru nenegociat de PNL este demnitatea liberala. La actuala identitate liberala exista doua dileme. Prima este baza sociala de sustinere a liberalismului, care este destul de ingusta, iar cea de-a doua este reprezentata de logica organizationala. PNL va trebui sa opteze foarte clar daca va dori sa dezvolte in continuare un proiect ca alianta sau coalitie sau daca dezvolta un proiect singular, al sau”, a precizat senatorul Paul Pacuraru, referindu-se la identitatea PNL.

In ceea ce priveste obiectivele PNL, omul politic galatean crede ca la ora actuala liberalii trebuie sa-si consolideze pozitia de cel mai solid partid de centru-dreapta, iar reforma interna a PNL este obligatorie. „Blocajul in PNL este si local, si national. Si PSD a patit acelasi lucru. Cei care conduc partidul aveau si demnitati publice”, a adaugat Paul Pacuraru. In ceea ce priveste conjunctura politica actuala, senatorul galatean sustine ca ea este favorabila liberalilor. „PSD este la pamint. PRM sta destul de rau”, a precizat Pacuraru, adaugind ca rezultatele guvernarii sint bune, iar PNL nu are alternativa.

O noua imagine

PNL va trebui sa vada si modul in care va aborda o strategie de magine, luind in considerare doua scenarii: pastrarea Aliantei sau ruperea ei. Aici PNL ar trebui sa rezolve problema cu presedintele Traian Basescu, consolidarea pozitiei PNL in Alianta D.A., imaginea PNL ca principal partid de guvernare, precum si luarea in considerare a unei noi formule de guvernare, trecerea in opozitie sau posibilele alegeri anticipate.

In analiza politica a lui Paul Pacuraru se mai subliniaza ca, in ceea ce priveste directiile politice ale PNL, acesta trebuie sa lucreze pentru a realiza o stabilitate politica perceptibila inclusiv de la Bruxelles, in conditiile in care in tarile Europei de Est, recent intrate in UE, acest lucru a dat ingrijorari in Uniune.