Liderii PSD, PNL si PC s-au intalnit luni, la invitatia lui Dan Voiculescu, in biroul acestuia de la Senat, pentru a discuta despre strategia opozitiei in cadrul sesiunii extraordinare.
Voiculescu este cel care a depus, in urma cu cateva saptamani, la Biroul Permanent al Senatului o cerere in care solicita sa se analizeze daca este oportuna suspendarea presedintelui Basescu. Tot luni, in ziarul Bursa a aparut un interviu cu Sorin Ovidiu Vantu, in care acesta afirma ca presedintele Traian Basescu este "un om marunt", "o mediocritate nervoasa", care trebuie izolat pe scena politica.
Deputatul PDL Sever Voinescu spune ca este deprimat deoarece opozitia nu se angajeaza intr-un dialog structurat cu guvernul, alegand, in schimb, sa raspunda apelului celor trei oameni de afaceri Dinu Patriciu, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu, cei care au mai orchestrat campanii anti-Basescu.
"Sunt dezamagit a mia oara de comportamentul opozitiei, pentru ca mie mi se pare ca aceasta competitie politica sterila, care nu are absolut nici o relevanta pentru cetatenii loviti de criza, ar trebui sa se transforme un pic in altceva. Eu nu zic sa nu mai existe opozitie si putere, dar mi s-ar fi parut normal sa existe un dialog intre opozitie si putere, pentru ca masurile prin care Romania iese din criza nu pot fi altfel decat dure si aici, in mod evident, cred ca opozitia ar fi trebuit sa angajeze un dialog foarte serios si structurat cu guvernul", a declarat Sever Voinescu la RFI.

Sever Voinescu: Opozitia se afla intr-o stare posttraumatica

Deputatul PDL crede ca opozitia nu si-a revenit inca din socul postelectoral si a acuzat PSD si PNL ca raspund iar apelului celor trei oameni de afaceri Dinu Patriciu, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu. "Opozitia, din pacate, se afla in continuare intr-o stare posttraumatica dupa alegerile din 2009, se comporta ca atare, ma deprima ca ea continua sa raspunda la apelul celor trei domni, care au orchestrat toata campania anti-Basescu si continua sa fie regizorii opozitiei si vorbesc de domnii Voiculescu, Patriciu si Vantu. In felul acesta, continuam ceva ce noi numim politica, dar in realitate este un joc falimentar pentru toata lumea", a mai sustinut el.
Sever Voinescu a declarat ca, din punctul sau de vedere, era necesara de mult timp o schimbare a guvernului, adaugand ca nu trebuie insa inlocuit un ministru cu altul, ci sa se vina cu politici si viziuni noi.
"Mie mi s-ar fi parut necesara de mult timp o schimbare a cabinetului. Masurile de iesire din criza nu pot fi propuse, conduse si implementate decat de un guvern care se bucura de increderea oamenilor. Iesirea din criza este inainte de toate o problema de incredere. Eu cred ca, in aceasta tara, mai jos decat economia romaneasca a ajuns moralul romanilor. Or, asta este ceva extrem de periculos. Exista totusi motive de optimism, dar eu descriu un peisaj, asa stau lucrurile", a apreciat Sever Voinescu.
Parlamentarul e de parere ca remanierea ar aduce un plus de incredere guvernului, dar spune ca nu trebuie doar inlocuite niste persoane cu altele. "Schimbarea componentei guvernului ar aduce un plus de incredere in masurile anticriza. Din punctul meu de vedere, schimbarea unui ministru nu inseamna schimbarea unui nume, a unui om, ci schimbarea unor politici, aducerea unei viziuni noi, a unei forte administrative noi, a unui capital de incredere nou. Eu nu ma refer aici la schimbarea lui Ionescu cu Popescu", a conchis deputatul PDL.