Inpolitics informeaza : Stelian Tanase: "Regimul Basescu face tot ce poate pentru a evita catastrofa electorala de la anul"
Regimul Traian Basescu nu este interesat de solutionarea crizei economice ci de evitarea unei catastrofe electorale la viitoarele alegeri, afirma analistul politic Stelian Tanase, pentru Inpolitics, comentand astfel anuntul ca Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea pe votul corespondenta.
"Presedintele Basescu si premierul Boc au o unica tinta in ultimile doua luni: pregatirea prin lege a alegerilor de anul viitor. Revizuirea Constitutiei, restructurarea adiministrativ-teritoriala, maresalul Antonescu si Regele Mihai sunt niste teme care vizeaza alegerile. Regimul Basescu vrea sa faca tot ce se poate pentru a evita catastrofa electorala care se apropie. De fapt, toate masurile Guvernului Boc vizeaza alegerile de anul viitor. Restul e vrajeala. In aceasta nota trebuie inteleasa asumarea raspunderii pe votul prin corespondenta. Chiar si amendamentele lui Basescu la Constitutie vizeaza acele texte care pot clarifica situatia cand el nu va mai fi presedinte. Puterea nu este deloc intereseata de solutionarea crizei economice. Basescu vrea doar sa faca tot ce poate pentru a nu pierde. Pedelistii nu fac nimic altceva decat sa isi aseze piesele de sah pe tabla", explica Stelian Tanase.