Regele Mihai I le-a adresat romanilor mesajul sau de Anul Nou, in care vorbeste despre situatia economica, dar si despre speranta ca in anul viitor va fi mai bine.
El a mai spus ca, in anul 2009, Familia Regala a fost in prima linie a vietii publice, sustinand sute de actiuni in tara si in strainatate, si i-a asigurat pe romani ca, in 2010, ea va fi prezenta in Bucuresti si in intreaga tara, precum si in Europa, incercand sa aduca un viitor mai bun romanilor.
Regele a transmis mesajul sau de la castelul regal de la Savarsin, din judetul Arad. Regele Mihai I, Regina Ana, Principesa Margareta si Principele Radu vor petrece Anul Nou la castelul de la Savarsin, unde raman pana pe 3 ianuarie.

Mesajul Majestatii Sale Rege Mihai I cu ocazia Anului Nou 2010

"Dumnezeu mi-a dat o viata lunga. De Craciun si Anul Nou, din tara sau din exil, m-am adresat de zeci de ori voua, parintilor si bunicilor vostri. Oricare a fost imprejurarea istorica prin care am trecut, am considerat ca cea mai mare valoare a Romaniei sunteti voi, oamenii ei, de la cei mai mici pana la cei mai in varsta.
Tara noastra a ajuns intr-un punct important al istoriei ei. Suntem in NATO si in Uniunea Europeana, am atins un anume grad de democratie, libertate si prosperitate. Am inceput sa cunoastem, din nou, gustul dezvoltarii si binefacerile ei.
Alegerile libere sunt fundamentul democratiei. Dar ele sunt utile doar daca aduc o guvernare mai buna, pentru ca tara sa se dezvolte.
Criza economica, prezenta in intreaga lume, ne ingrijoreaza, de aproape doi ani incoace. Anul 2010 pare sa aduca semne mai bune, iar o administrare competenta va putea feri tara de multe neajunsuri.
Lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie. Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre. Ei toti au fost calauziti de simtul datoriei, de curaj si de altruism. Vom pierde respectul si increderea lumii fata de Romania daca vom continua sa ne abatem de la aceste idealuri.
Craciunul si Anul Nou sunt ocazii in care familia fiecaruia se aduna pentru a se bucura impreuna de iubire, ganduri bune si grija unuia fata de celalalt. Va transmit tuturor afectiunea mea si a Casei Regale. Familia mea a fost, in anul 2009, in prima linie a vietii publice, sustinand sute de actiuni in tara si in strainatate. Anul viitor vom fi prezenti in Bucuresti si in intreaga tara, precum si in Europa si lumea intreaga, incercand sa aducem un viitor mai bun romanilor.
Vom fi mereu alaturi de voi, pazind valorile Statului si ale natiunii noastre.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Mihai I
Castelul Savarsin, 26 decembrie 2009"