Liderul grupului deputatilor si senatorilor independenti, generalul (dezertor din PSD) Gabriel Oprea, a spus ca va onora invitatia adresata de catre seful statului pentru consultarile de la Cotroceni, independentii (dezertori din PSD si PNL) intentionand sa sustina un proiect propriu de revizuire a Constitutiei.
"Vom merge, cum am mers intotdeauna. Acest grup de parlamentari independenti din Camera Deputatilor si Senat a sustinut si sustine guvernarea. Bineinteles, ca vom merge si vom sustine modificarea Constitutiei. Vom avea propriul nostru proiect si propria noastra pozitie pentru aceste modificari", a declarat, luni, generalul Gabriel Oprea.
Presedintele Traian Basescu a invitat saptamana viitoare, luni, partidele parlamentare la consultari pe tema cailor de transpunere in Constitutie a rezultatului referendumului din 22 noiembrie, precum si pe tema prioritatilor legislative ale anului 2010. In acest context, grupul asa-zisilor independenti nu ar avea ce sa caute la Cotroceni din doua motive: nu au partid si sunt constituiti prin frauda morala - dezertari din partidele parlamentare de opozitie, facand jocul PD-L si al lui Traian Basescu.