Ioska reia pe blog un articol de Ion Cristoiu, publicat in ziarul Ring si intitulat "De ce vrea Mircea Geoana la guvernare?". Puteti citi in continuare articolul mentionat.
'In toiul disputei dintre Victor Ponta si Crin Antonescu, in chestiunea aliantei PSD-PNL, Mircea Geoana, presedintele Senatului, pledeaza pentru venirea PSD la guvernare prin simpla reconfigurare a majoritatii din parlament. E intamplatoare interventia lui Mircea Geoana?
Nu. Ea tradeaza un interes tinand de batalia pentru putere din PSD.
Mircea Geoana se alatura lui Adrian Nastase si Ion Iliescu in contrazicerea pozitiei lui Victor Ponta potrivit careia PSD trebuie sa vina la guvernare doar dupa alegeri, la termen sau anticipate. Cei trei sustin parvenirea PSD la guvernare intr-o alianta cu PNL. Oricat ar parea de ciudat, pozitia adoptata de cei trei - care nu sunt singurii sustinatori, si alti lideri locali si centrali imbratisand-o - marturiseste interesul de a contracara puterea tot mai mare dobandita de Victor Ponta in partid.
Ramanerea PSD in Opozitie pentru a redobandi puterea doar in urma alegerilor ii convine lui Victor Ponta.
Din cel putin doua puncte de vedere:
1) Isi poate promova echipa in structurile de conducere, inlaturand-o definitiv pe cea a predecesorului.
2) Asigura PSD o crestere in sondaje fara ca partidul sa faca mare lucru. O crestere care poate fi prezentata drept rezultatul conducerii PSD de catre echipa sa.
Mircea Geoana, Adrian Nastase si Ion Iliescu vor revenirea PSD la guvernare prin simpla aliere cu PNL, inaintea alegerilor generale, pentru ca-si rezolva astfel urmatoarele interese:
a) Alierea cu PNL ar diminua puterea lui Victor Ponta in PSD, dat fiind ca parghiile relatiei cu liberalii sunt in mana altora.
b) Un PSD ajuns la guvernare ar insemna readucerea in prim-plan a celor care au mai fost in structurile de la putere ale Romaniei.
Acestia sunt insa oameni de-ai lui Geoana, Iliescu, Adrian Nastase.'